Kako je multivar na posudbi sa powera,a trebao bi ga vratiti tamo,doskocio sam problemu nize krajnje sa topovim variomatom.
Situacija je bila ovakva.Vezat cu se trenutno na brojke po satu jer sam gps-om mjerio sa vise mobitela i u par navrata za iste brzine sa sata imao potpuno razlicite cifre na gps-u.
Top vario 112km/h(mjereno bar 5 puta)
Multivar mhr 118km/h(mjereno 10ak puta,potvrdjeno gps-om i drugim skuterima da je cifra od 101-103gps)
E onda sam se bacio u preradu variomata.Iz voznje sam saznao da krati prijenos tek sa 1mm sajbicom,a to potvrdio simulacijom otvaranja na stolu.
Prvo je trebalo sve dobro premjeriti i biti siguran u ono sto radim.Ajde prerada nije ekstremna,pa da se ne dobije nista variomat nebi bio unisten!
Prvo je trebalo broncanu piksu nabiti dublje,iz dva komada je,pa ima lufta za to.Nasao gedoru koja pase i cekicem nabio 1mm dublje.Onda sam variomat otokario s cela za 0.5mm,kao prvu probu.
Imao sam oznaceno do kud ide remen sa multivarom,to je onih 118km/h
Onda je pala proba sa preradom topovog variomata.Imam ovaj rezultat,isto 118km/h
Onda je variomat dodatno skinut za 0.3mm,sad ukupno 0.8mm.
I dobio sam 120km/h i ovako remen izlazi:
Kako mi gps ne mjeri dobro,to jos moram potvrditi gps-om.Brojke na satu su porasle,remen vislje izlazi,tako da dobiti ima,koliko tocno budemo vidjeli.
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk