Ej,
Evo novih slika:
https://photos.google.com/share/AF1QipPvUqJ0BdbR1LeFYW3SJkHCcISZ9zdi1EfaIBQkgk_iJxiLFgPN7l0iIfplRQf-oA?key=NmptVEJDS0NvT2k3S0kwM1dBM3Z3bUFTaUU3eF9REvo ovako, imam ta 2 fergazera. oba 2 su 21, Dellorto. Onaj crni je bio od Malossi mi se čini nešto black nešto uglavnom
. Crni na sebi ima onu deblju iglu (makar igla se može premjestiti na bilo koji). Onaj drugi koji je sad na skuteru je Dellorto 21 al kao običan ne to black čudo. Ako uopće ima kakva razlika.
Poslikao sam prijenos, vidi se to zvono od Stage 6 i ispod je kuplung onaj koji se da štelat. Za njega imam različite opruge bijele i naranđaste te imam jedne crne šta su ako se dobro sjećam najtvrđe. To je od onog Malossi kuplunga Delta mi se čini. Uglavnom, sad trenutno sam stavio bijele od Stage 6 koje su mekše jer bi htio da kuplung lovi nešta ranije da skuter "mekše" kreće. Velim, nije mi više poanta u performansama, koliko u pouzdanosti skuta i da se normalno da vozit (ne da maltene čupa na zadnji kod kretanja itd.). Centralna opruga je zelena a imam još i bijelu i plavu.
Šta se tiče glave, kubikažu ne znam, al mogu izmjeriti onaj squish. Imam i one alu dihtunge za glavu s kojima mogu štelati squish u glavi. Podatak o squishu šaljem uskoro.
Šta se tiče airboxa ono nešta u poklopcu je odrezano, to se nešta sjećam da sam rezao po uputama iz fergazera. Bar mi se čini tako. Samo ako se dobro sjećam oni su predvidjeli 2 rupe dodatne a ja imam 3. Možda i nije tako to mi je nešta u glavi. Uglavnom mogu i zakrpati rupe ako treba nije problem. Veličine rupa su ove:
Velika rupa iz koje sam maknuo onu ko lulicu gumenu je: fi 23 mm
3 dodatne rupe izbušene svaka je fi 10
Ako treba šta dalje od podataka šaljem
EDIT: Squish je 0.7 mm, nemam nažalost trenutno mikrometar za preciznije mjerenje al šubler veli 0.7mm
Šta se tiče trenutnog setupa dizna na fergazeru je bila 70. Skuter se vrti na nekih 10k okretaja šta je mislim ok za taj auspuh.