Alo ekipa,
Evo danas su mi došle svjećice. Uzeo sam NGK BR9ES. Čovjek u dućanu kaže da je NGK kao najkvalitetnjiji u usporedbi sa Denso i Champion. Dal je il nije nebitno. Uglavnom, problem sa trokiranjem se riješio. Imam 2 teorije, naravno svjećica i druga mogućnost, čini mi se da je sajla od čoka bila prezategnuta. Pa makar je čok bio ugašen je zapravo bio lagano upaljen. Uglavnom tog problema nema više. Stavio sam diznu 94. Onaj pilot/idle dizna je 48. Imam i 50. Malo sam od oka poštelao skut radi super. Makar trebam se za vikend primit pravog štelanja s pregledavanjem svjećice itd. Probao sam se malo provozat, i full gas, i lagano i motor radi super ovako od oka. Temperatura nije ni u jednom trenutku prešla 5 onih crtica šta je dosta ispod polovice te njegove skale.
Međutim, događa se nešto šta mi nije jasno. Po meni bi to mogao biti problem s svjećicom, makar neka netko drugi kaže svoje mišljenje. Kad sam držao gas do kraja, skut je nabrao do 94 km/h. U tom trenutku ko da mu je nešto "odrezalo" benzin ili iskru. Ne znam kako da objasnim, ako u autu ubrzavamo i ne mijenjamo brzine. U trenutku kad auto dođe do blokade osjeti se onaj pad ubrzanja skoro ko da netko lagano zakoči ustvari. E točno to se i meni događa, ko neka blokada. Onda sam otpustio gas i normalno opet sve vuče. Probam za minutu dvije opet dođe nekih 92-93 i opet doslovce ko blokada. Temperatura ni u jednom trenu nije prešla 5 crtica, bila je na 4 ustvari 90% vremena. Upali se 5. i opet za 2-3 sec padne na 4. Šta bi po mom značilo da se ok hladi.
A šta bi onda moglo odrezati tako to?
Zahvaljujem ponovo na pomoći.