Pozdrav
Nexusa sam imao ( 300ccm ) i ako ces ga uzimat u obzir, moje preporuka je da uzmes 300 imas ih dosta za birat do te cifre koju si naveo. Razlika je u col većem prednjem točku, veći vizir ( bolja zaštita od vjetra ) i nesto malo vise snage koja se ipak osjeti pri vožnji u dvoje. Napravio s njim 15 000 km nikad problema, jedino mi se rasklapalo kvačilo sto je boljka većini 250/300 mašina. Još jedna razlika je da je 250 najnoviji 2007, dakle 10 godina minimalno star, tako da vjerujem da ces lakše naći 300 u boljem stanju.Visok sam oko 195 i nije mi predstavljalo nikakav problem u vožnji.
X max sam imao prilke vozit, nesto je udobniji od nexusa, rekao bi da je kvalitetnije napravljen, mašina jako pouzdana. Sto se tiče dizajna do 20 000 kn mozes gledat modele do 2009 godine koji su po meni kameno doba u odnosu na nexus. Ne znam koje su godine počeli izbacivat i.e. modele al svakako gledaj da bude taj a ne karburator.
Sto se mene tiče beverly nema sta tu tražit, nikad mi nije legao ni dizajn niti me oduševio sto se tiče upravljivosti ( osobni dojam ). Isto tako ako ces gledat uzmi u obzir samo i.e.
Potrošnja i održavanje je svima tu negdje 3 - 3,5 L , registracija oko 550 kn ( 300 je nesto malo skuplji jer ide u iducu kategoriju)