Kao prvo nisam decec i srafim motore preko 15 godina i ako mislis da automehanicar bude slozil onda vozi pa nek ti slozi.
Naravno da nebude, pitanje je kaj bude i autoelektričar napravil. Sve se vrti oko "neispravnog" CDIa koji je, jbga zaliven cijeli u masu pa se ne može otvorit da se pogleda. "Pametniji" servis bi imao nekoliko starih pa bi se eventualno dalo piknuti neki drugi i probati. A to je pitanje dal bi i ovlašteni servis imao. Zato sam se i obratio ovdje na forumu da vidim dal se može nešto skemijati.
Auto paljenje nema nista s motorima, sustav je kompletno drugaciji.
To neznam, stoga neću komentirati.
Motor paljenje se NE vrsi preko akumulatora vec se za bacanje iskre i napajanje bobine koristi struja direktno iz magneta,
znaci struja s namotaja napaja vsokoamperaznu stranu TCIja i bobinu, puni ili prazni akumulator ti nista ne znaci jer DC sustav regulira samo kut paljenja u tciju.
Jel ti shvaćaš da se ovo što ti govoriš kosi s osnovama elektrotehnike?
Naime, struja je tok elektrona od većeg električnog potencijala prema manjem. Dakle, da bi CDI (TCI, kak oćeš) vukao struju direktno iz reglera, on mora davati napon veći od akumulatora. Ako ti tvrdiš da napajanje TCI mora biti preko 13 V da bi dao iskru, onda možemo raspravljati o tome da je uzrok kvara neispravan regler/namoti.
U svakom drugom slučaju, uvjeren sam da će struja primarno ići iz akumulatora, nego iz reglera. Ne vidim zašto je uopće bitno TCIu od kud struja ide.
Ti si sam naveo da TCI neće radit ispod 10 V, što ima smisla, ali ponavaljam, napon na TCI na pada ispod 12,5 V.
Ako mislis da je tci kriv sto ti magnet daje 8.5V struje onda mjenjaj tci i baci 320e u zrak mozda ti se posreci
Daj molim te pročitaj moje postove s razumijevanjem, a nemoj samo gledat do svog nosa.
Ja ne mislim da je TCI kriv što namoti daju 6,5 V (regler 8 V) NAPONA, već mislim da regler nije kriv što TCI ne radi.
Badava ti sve godine iskustva ako neznaš osnove.
, a vjerojatno je da je do napajanja
samog tcija ili kod kljuc antena kaj je poznat problem na tom tipu motora.
E ovo je već konstruktivan prijedlog, koji prihvaćam kao takvog.
Ako te dosad već nisam previše naljutio
, pojasni malo kako taj kod radi i da li ga se može "zaobići".
Naime, kolko sam shvatio, pumpa radi samo dok je crveni ključ u bravi, dakle kod se očita. Lampica na instrument tabli svijetli kako treba kad je ispravan kod (prema uputama u servisnom manualu).
Imali smo potpuno iste simptome jednom prije, kad mu se pogubio kod na crnom ključu, jbga budala ga imao u džepu skupa s nekim magnetom. Tad smo riješili problem tako da smo stavili crveni ključ i sve ok. Kasnije je on sebi napravio nove crne ključeve s kojima se vozio.