Hvala ekipa na odgovorima i pomoci. Takoder hvala puno Marku na savjetima!
Evo samo da napisem iskustvo koje sam imao sa tim Peugeot Speed Fight 2 iz oglasa koji je i meni bio prvi izbor, mozda nekom pomogne da ne trosi vrijeme i benzin kao ja..
http://www.njuskalo.hr/skuteri-do-50/peugeot-speedfight2-oglas-16765062Nakon tjedan dana dopisivanja konacno se dogovorim sa vlasnicom da dodem pogledati skuter kad joj odgovara. Buduci da nemam auto nije mi bas jednostavno doci od Zagreba do Siska. Prvo mi je rekla da je skuter uredno servisiran, odrzavan, uscuvan itd...zadnja cijena 5000 kn. Međutim za skuter je zainteresiran jedan covjek koji ga je vidio prije nekoliko dana i da vjerojatno dolazi po njega. Kasnije mi javlja da ipak mogu doci isprobati skuter jel se covijek nije javio...ok.
Dolazimo u Sisak navecer, skuter stoji u garazi ( izgleda uscuvano ). Buduci da je rekla da je skuter isproban od nekog covijeka prije nas pokusavam upaliti skuter na gumb...nista..akumulator je ok ali skuter ne pali. Pokusavamo na kurblu....opet nista. Pitam je kad je skuter upaljen zadnji put i servisiran....pa kao prije ljeta kod nekog njenog domaceg majstora ( preko moba je bilo prije mjesec dana ). Imala je sa strane karnister benzina pa smo pokusali doliti malo...pokusavamo ponovo na kurblu 100 -200 puta..nista, ne daje nikakve znakove zivota, Pitam je kako kako je moguce da je covijek htio kupiti skuter i isprobao ga ako ne pali....dobijam odgovor "To je prijatelj od majstora koji ga je servisirao i kad ga je vidio rekao je da mu je skuter odlican!!!". Ona ce sutra kod majstora pa ako ja hocu da dodem po skuter za nekoliko dana...mislim da dalje ne trebam nis komentirati sto bi joj bilo tko rekao
Nakon hrpe isprobanih skutera i ovakvih oglasa suzio sam izbor na ova dva koja su mi u voznji najvise odgovarala i izgledala kao da su uscuvani sto se motora i izgleda tice.
Peugeot Jet force - 2005 g. 9100 km, reg. 07.2016. vozila ga je cura sezonski, ima par crtica na maski, pali na gumb i kurblu uredno, ide ljepo bez trzanja. Promjenjeni pakovi kocnica, dihtuzi i rolice nedavno. Jedino sto bi trebalo promjeniti nove gume i čašicu od karburatora koja je napukla ( naruceno je iz francuske i ceka se da dode )
spustio sam cijenu na 6500 kn
Gilera Runner - 2007.g. 8100 km, regan do 04.2016. pali na gumb i kurblu bez problema, cinilo mi se da vuce cak malo jace od Jet forcea, sve seriski, gume dobre. Jedini problem sto mu je maska izgrebana i odkrhnuo se komad plastike sa ljeve strane. Vlasnik je stariji covjek sa sela i rekao je da mu je skuter pao s nogara.
spustio cijenu na 6900
Od svih Runnera koje sam isprobao, koji izgledaju solidno...nitko ne zeli spustiti cijenu ispod 7500 kn
Jos mi se jako svidjela Yamaha jog, cinilo mi se da je kvalitetno napravljna, solidno vuce i jako je okretna\lagana. Prekrizio sam je iz razloga jel mi se cinila premala za dvoje ljudi.