ja sam do sada vozio na struju, ali me nervira koliko kratko traj baterija naspram trajanja voznje
punjenja obicnim punjacem, za ovu od 3000mah mi treba 20sati da ju skroz napunim.
naravno postoje brzi punjaci ali zajebi.
kod nas postoji mala scena od 5 ljudi koji voze pretezito 1/5 modele na pravi benzin sa dvotaktim motorima od 25ccm. velike brzine jaki udarci
zbog toga sam se na nitro odlucio... koliko ide ne znam, nisam jos u pogonu, nemam vremena, trebam spojiti daljinski a i jedan servis bi mu dobro dosao prije upotrebe.
moj vjr ide oko 80kmh ovi sa 25ccm u omjeru 1/5 idu sigurno 120 kmh ovako govoreci napamet.
model ch4 je pogonjem poprecno postavljenim motorm, i prijenos rijesava s 3 remena, iduci model CR-4 je imao motor postavljen u sredini i sa zupcanika direktno na kardan. nikakav remen. cijena tog vozila je cca 1500kn bez stanice, ja sam svoj platio 1000kn uz njega je dosao jos jedan 2,5ccm motor sa karburatorom i filterom plus jos dijelova sasije.
model cr-4 se cini brzim, logicno po meni jer ne gubi snagu na pokretanje remena.
ugl princip je jako slican pravome autu, geometrija ovjesa se koliko toliko moze stelovati itd...
i video iz dubrovnika, ovo vozi starija ekipa.