Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: RC NITRO tko sve vozi?  (Posjeta: 9234 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Spol: Muški
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
RC NITRO tko sve vozi?
« : 05 Prosinac, 2015, 21:15:29 »
nedavno sam si kupio RC autic na daljinski (RC jelte), pogonjen je mjesavinom nitra u postotku od 16-20%.

šasija je Carson CH-4, pogonjena 2,5ccm naizgled jako slican princip dvotaktnome motoru.

Carson je proizvodjac iz Dicki-Tamiya grupacije, CH-4 je model koji ima pogon na sve 4 kotaca pri prijenosu snage koristi remenje, tocnije 3 remena, nemam pojma gdje se mogu nabaviti.  :dontknow:

sad me zanima tko sve vozi nitro, i gdje nabavljate dijelove? mislim da je zagreb i slovenija dosta jaca po tome nego nas jug hrvatske.

edit: evo slika pile  :toothy9:

« Zadnja izmjena: 05 Prosinac, 2015, 21:17:25 giannelli »
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
Odg: RC NITRO tko sve vozi?
« Odgovori #1 : 05 Prosinac, 2015, 21:25:53 »
Ne kužim se ni malo u te "autiće" al su mi fora totalno,da imam viška love uzeo bi si to za zajebanciju da zujim po ulici :laughing7:
Koliko ovaj tvoj ide?
Jer vidim da ovi pogonjeni gorivom idu i do 150kmh,al to su top modeli.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 05 Prosinac, 2015, 21:49:21 »
ja sam do sada vozio na struju, ali me nervira koliko kratko traj baterija naspram trajanja voznje  :laughing7: punjenja obicnim punjacem, za ovu od 3000mah mi treba 20sati da ju skroz napunim.  :angry7: naravno postoje brzi punjaci ali zajebi.  :laughing7: kod nas postoji mala scena od 5 ljudi koji voze pretezito 1/5 modele na pravi benzin sa dvotaktim motorima od 25ccm. velike brzine jaki udarci

zbog toga sam se na nitro odlucio... koliko ide ne znam, nisam jos u pogonu, nemam vremena, trebam spojiti daljinski a i jedan servis bi mu dobro dosao prije upotrebe.

moj vjr ide oko 80kmh ovi sa 25ccm u omjeru 1/5 idu sigurno 120 kmh ovako govoreci napamet.

model ch4 je pogonjem poprecno postavljenim motorm, i prijenos rijesava s 3 remena, iduci model CR-4 je imao motor postavljen u sredini i sa zupcanika direktno na kardan. nikakav remen. cijena tog vozila je cca 1500kn bez stanice, ja sam svoj platio 1000kn uz njega je dosao jos jedan 2,5ccm motor sa karburatorom i filterom plus jos dijelova sasije.

model cr-4 se cini brzim, logicno po meni jer ne gubi snagu na pokretanje remena.

ugl princip je jako slican pravome autu, geometrija ovjesa se koliko toliko moze stelovati itd...

i video iz dubrovnika, ovo vozi starija ekipa.  :icon_biggrin:

Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline JosipMarijanovic

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #3 : 05 Prosinac, 2015, 23:45:58 »
Blagoreci si sve fulao. Pogotovo oko brzina. Vozio sam i 1/5 onroad benz, 1/6 offroad benz, 1/10 elektro onroad, 1/18 elektro onroad i 1/24 kyosho mini z formulu.

1/5 je bila klasa nacional, TC i formula.

Nacional klasa ima preko 20 vozaca sto je puno s obzirom na troskove. Brzine ne prelaze 60km/h. 23ccm motori. Stock FG sportline šasija. Cijena oko 10 000kn.

TC je sa tuning masinom, i dozvoljene sve prerade od ispuha do karbon kevlar sasija, duplih hidraulickih kocnica naprijed..... Cijena? Sitnica samo masina oko 900e. Sve zajedno oko 2500-3000e.
Brzina oko 80km/h na stazama.

Formula je najkriticnija klasa jer su kotaci otvoreni. Jos skuplja klasa od TC-a. Brzina tu negdje.

1/6 offroad je 26 ccm masina. Modela ima od 1000e do 5000e.  Kotaci isto otvoreni znaci puno stete i para potrebno.

I sad idu ove brze klase.
 Elektro 1/10 onroad je brza klasa i od nitro 1/10. Moze se voziti preko pola sata na jednoj bateriji. Za 2000e imate auto koji je sav karbon, kevlar i masina se vrti preko 60 000rpm.  Za 1000e imate auto brzi i od TC benz i nitra.  Definitivno najteza klasa za voziti jer je potrebna velika koncentracija.
Elektro u Prvenstvu Hrvatske broji oko 40 vozaca. Brzine oko 120km/h na istoj stazi di benz neide preko 70km/h. U ovoj klasi je jako bitna aerodinamika auta i zato prevladavaju karoserije od mazde 6 i honde accord koje su najbolje prilagođene. Dok kod 1:5 benz su vozili i sa karoserijem ficek, alfi, audija pa i kamiona i nema razlike.

1/18 elektro je uglavnom indoor voznja na tepihu. Jako dinamicna i zapravo jako jeftina klasa. Steta skoro da i nema. Brzine oko 50km/h.

1/24 kyosho formule su zlo. 200 e je komplet. Jeftina klasa. Voznja preko 25min ganjanja na stazi. Uz krivi odabir guma prema temperaturi lagano potrosite gume za 10 min voznje.

Razlikuje igracke od modela. Model kosta i valja. Pogotovo elektro. Jedna baterija je oko 4200mah u 1/10klasi LiPo po tehnologiji. Imaju i puno skuplje naravno. Motori su uglavnom samo brushless. Brushed se koriste samo u rijetkim slucajevima jer su manje iskoristivosti i skupljeg odrzavanja.  Isto kao i Nimh i nicd baterije.  Punjac od 200kn ce vam biti dovoljan za brzo punjenje baterija. Imaju ekrane sa tocnim kapacitetom, naponom, strujom i temperaturom za sigurno punjenje. "daljinski" se u tom svijetu zove stanica i kostaju otprilike 100e za slabije pa do 1000e za aute ili preko toga za avione i kamione.

Nitro je omrazena klasa. Skupo gorivo. Losa kvaliteta izrade pocetnih modela. Puno kvarova kad se pocne peglati na trkama. Lose balansirani auti radi motora i tanka. U profi svijetu po 2sekunde isti vozac vozi sporije nego elektro radi vece tezine. Ljudi ih kupe na pocetku jer citaju nitro a zapravo je to najgori moguci odabir. Carson radi modele jeftine kvalitete koji ne zadovoljavaju. Tamiya ima pro i regular modele. HPI/Hot bodies, Xray, Formula, Team Asso su neki od kvalitetnih koji imaju i jeftinije modele koji su kvalitetni. Na jeftinima se malo sto moze stelati ali na skupljima mozete birati ulje u amortizerima, camber/toe ma sto vam je zelja. Skuplji modeli koriste svi redom remen za prijenos jer ima manje gubitke snage, puno tise radi i bolje podnosi udarce. Kod kardana uvijek dolazi do punja zupcanika u diferencijalu. Bla bla

I onda dolazi magicna drift klasa u 1/10elektro onroad. Tu su ljudi smisli cuda. Napravili one way diff da prilikom kocenje koce samo zadnji kotaci. Onda im je remeni prijenos omogucio drugacije prijenosne omjere naprijed i nazad da se zadnji kotaci vrte vise od prednjih sto sa kardanom nije moguce. I na kraju je zadnji krik mode countersteer di su uspjeli toliko izbalansirati modele da se moze voziti samo sa zadnjim pogonom da bude jos realnije.  Klasa sa preko 100 aktivnih vozaca u Hr. Nije sve u brzini. Stvarno najjeftinija klasa jer su brzine male i udarci su bezazleni.

Ukratko.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #4 : 06 Prosinac, 2015, 00:04:54 »
dosta toga ni meni nije jos jasno, moglo bi se rec da sam pogotovo u svijetu nitrasa nov, svakako nisam prvi put cuo za njih no prvi put da posjedujem jednoga.

svakako je i meni covjek rekao  koji mi je prodao nitraša da cu pozalit vrlo brzo. ja se sigurno necu baviti natjecnjima, jedina poanta je da mi je cilj vozit svaki drugi vikend po poligonu kao gore na zadnje videu. to je to.

u meduvrmenu sam citao malo po njemackim forumima i bas se spominje da se modeli sa remenjem vise koriste za trke, no opet se i spominjalo da je kardan brzi. a ne znam koja to baterija drzi pola sata, mozda nova od 3500mah, moja od 3000mah sad vec ne drzi niti 20min. mislio sam kupiti tt01, pa evo i tb-03 koja se sada nadje na njuskalu, 650kn tb03 sa motorom, imam svoju stanicu i esc.
no eto zaintrigirao me nitro, jer gorivo i nesto novo. i krivo sam gore napisao, ch-4 je dosao nakon cr-4

ma sve je to lijepo no mene muci di nabavit remenje za carson?

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #5 : 06 Prosinac, 2015, 10:03:13 »
dosta toga ni meni nije jos jasno, moglo bi se rec da sam pogotovo u svijetu nitrasa nov, svakako nisam prvi put cuo za njih no prvi put da posjedujem jednoga.

svakako je i meni covjek rekao  koji mi je prodao nitraša da cu pozalit vrlo brzo. ja se sigurno necu baviti natjecnjima, jedina poanta je da mi je cilj vozit svaki drugi vikend po poligonu kao gore na zadnje videu. to je to.

u meduvrmenu sam citao malo po njemackim forumima i bas se spominje da se modeli sa remenjem vise koriste za trke, no opet se i spominjalo da je kardan brzi. a ne znam koja to baterija drzi pola sata, mozda nova od 3500mah, moja od 3000mah sad vec ne drzi niti 20min. mislio sam kupiti tt01, pa evo i tb-03 koja se sada nadje na njuskalu, 650kn tb03 sa motorom, imam svoju stanicu i esc.
no eto zaintrigirao me nitro, jer gorivo i nesto novo. i krivo sam gore napisao, ch-4 je dosao nakon cr-4

Dok sam ja vozio kardan na trkama, HPI PRO4, svi su vozili sasije sa remenjem tocnije HOT BoDIEs, XRAY i Team Asso. Njima su baterije duze trajale a vozili smo iste jer su bile iste propisane, kao i motori. Baterije su lipo od 4200mAh. Taj su te bile najpovoljnije. Bio je jedan lik koji je imao jednu od 8000mAh. S tom je bez punjenja odvozio preko sat vremena ganjanja sa motorom koji ima skoro 1kw. Ovu lipo bateriju od 4200 kad sam stavio u svoju drift tt01 sa stock 540 motorom dobijes preko sat vremena voznje. Prije ti motor izgori od temperature nego kaj potrosis bateriju. Baterija ovisi o tehnologiji izvedbe i o elektronici koliko vuce. LiPo baterije drze napon do 15% napunjenosti. Dok NiMh konstantno gube napon i zato ti puno manje traje vozanje.

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 06 Prosinac, 2015, 10:05:25 »

Dok sam ja vozio kardan na trkama, HPI PRO4, svi su vozili sasije sa remenjem tocnije HOT BoDIEs, XRAY i Team Asso. Njima su baterije duze trajale a vozili smo iste jer su bile iste propisane, kao i motori. Baterije su lipo od 4200mAh. Taj su te bile najpovoljnije. Bio je jedan lik koji je imao jednu od 8000mAh. S tom je bez punjenja odvozio preko sat vremena ganjanja sa motorom koji ima skoro 1kw. Ovu lipo bateriju od 4200 kad sam stavio u svoju drift tt01 sa stock 540 motorom dobijes preko sat vremena voznje. Prije ti motor izgori od temperature nego kaj potrosis bateriju. Baterija ovisi o tehnologiji izvedbe i o elektronici koliko vuce. LiPo baterije drze napon do 15% napunjenosti. Dok NiMh konstantno gube napon i zato ti puno manje traje vozanje.

Za dijelove probaj to. Jedan od najboljih ducana nama u okolici. Blizih dobrih nema koliko ja znam.
http://www.der-schweighofer.net/

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #7 : 06 Prosinac, 2015, 10:47:08 »
nasao sam trgovinu Hercules na njuskalu, na moj upit moze li mi pomoci oko nabavke dijelova, odgovorio je da mu posaljem kododve da moze.

tako sam si odlucio naruciti remenje, cjevcicu za antenu, gorivo, svijecice i sto jos... FAIL SAFE system za stanicu, tj ono kad se baterija za servo na nitro potrosi da polozaj serva vrati na kocnicu.

na struju sam vozio fighter buggy RX od Tamiya, njega sam jos kao dijete dobio 1998, bio je original 540 motor, nakon njega sam uzeo neki LRP motor, skupa s LRP esc, ne znam koliko je jaci bio, s cetkicama je bio.  kad malo vidim kako dise ovaj nitro, i zivaca za to budem li imao... no budem si isto uzeo jednu na tt01, cak ne znam da li da prihvatim ponudu za tb03 za 650kn? vratio si mi povjerenje u elektro motore s pricom o li-po baterijama. ja sam koristio do sada sve nimh sa lemljenim kontaktima. pravi fun killer  :angry7: a u fighter buggy ne stane kockasta baterija.

znas li mozda koji je ovo motor, tj koji bi razlika bila od ovoga sto vec imam? i je li postoji kakvo sredstvo za ciscenje motora kad se ovo gorivo zaljepi? to sam zaboravio pitati u ducanu.

ovaj je na autu, blok motora je drugaciji na ovom. mislim po izgledu.

evo i fighter buggy  8)

daj koju sliku tvojih bolida  :glasses9:
« Zadnja izmjena: 06 Prosinac, 2015, 10:50:30 giannelli »

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 06 Prosinac, 2015, 11:14:24 »
nasao sam trgovinu Hercules na njuskalu, na moj upit moze li mi pomoci oko nabavke dijelova, odgovorio je da mu posaljem kododve da moze.

tako sam si odlucio naruciti remenje, cjevcicu za antenu, gorivo, svijecice i sto jos... FAIL SAFE system za stanicu, tj ono kad se baterija za servo na nitro potrosi da polozaj serva vrati na kocnicu.

na struju sam vozio fighter buggy RX od Tamiya, njega sam jos kao dijete dobio 1998, bio je original 540 motor, nakon njega sam uzeo neki LRP motor, skupa s LRP esc, ne znam koliko je jaci bio, s cetkicama je bio.  kad malo vidim kako dise ovaj nitro, i zivaca za to budem li imao... no budem si isto uzeo jednu na tt01, cak ne znam da li da prihvatim ponudu za tb03 za 650kn? vratio si mi povjerenje u elektro motore s pricom o li-po baterijama. ja sam koristio do sada sve nimh sa lemljenim kontaktima. pravi fun killer  :angry7: a u fighter buggy ne stane kockasta baterija.

znas li mozda koji je ovo motor, tj koji bi razlika bila od ovoga sto vec imam? i je li postoji kakvo sredstvo za ciscenje motora kad se ovo gorivo zaljepi? to sam zaboravio pitati u ducanu.

ovaj je na autu, blok motora je drugaciji na ovom. mislim po izgledu.

evo i fighter buggy  8)

daj koju sliku tvojih bolida  :glasses9:

Jel imas discharger za nimh baterije? Koji prazni svaku celiju posebno? Zato kaj se uvijek jedna prije isprazni i nemozes ih lijepo puniti.

Imas raznih velicina lipo baterija. I raznih napona. Jedino lipo moras puniti preko balansera da se ne zapali i eksplodira. I nesmijes ih isprazniti do nule. Kad vidis da autic krene slabije, stanes i to je to. Ili kao vecina ljudi mozes kupiti lipo safe uređaj da prekine struju.

Za ovaj nitro motor ti nemogu nista reci jer sam izbjegavao to u sirokom luku.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #9 : 06 Prosinac, 2015, 11:24:58 »
ma nemam, najobicniji carson punjac za 7,2v adapter ukopcas u struju i to je to. nemam moderni punjac.

ja vazda kad vidim da je krenuo sporo stanem, jer nije vise zabavno 2kmh vozit.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #10 : 06 Prosinac, 2015, 12:29:43 »
dobar i jeftiniji izvor kvalitetnih djelova ti je stupar iz ptuja
prije dok sam se bavio maketama sam cesto poslovao s njime i ima stvarno svacega

al danas nebi vise vozio nitro autice vec presao kompletno na elektricni pogon
jer je nitro postao krajnje neisplativ i preskup

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #11 : 06 Prosinac, 2015, 12:56:08 »
dobar i jeftiniji izvor kvalitetnih djelova ti je stupar iz ptuja
prije dok sam se bavio maketama sam cesto poslovao s njime i ima stvarno svacega

al danas nebi vise vozio nitro autice vec presao kompletno na elektricni pogon
jer je nitro postao krajnje neisplativ i preskup

postoji li kakav kontakt od gospodina Stupara? prica li hrvatski, jer moj slovenski je nikakav  :toothy3:

a vidim da struj postaje sve jeftinija, nije problem ni prec na struju, treba mi šasija i dobra baterija + punjac, ostalo imam.

nitro mi je odvazda bio pojam, je malo to sve skupo, neznam jos cijenu dijelova koji mi trebaju da budem mogo vozit ali mislim da kad jednom to krene nece bit problema, mislim necu vozit natjecanja, pokusavat cu da ga ne slomim i nema greske?

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 06 Prosinac, 2015, 14:30:22 »
ma nemam, najobicniji carson punjac za 7,2v adapter ukopcas u struju i to je to. nemam moderni punjac.

ja vazda kad vidim da je krenuo sporo stanem, jer nije vise zabavno 2kmh vozit.

bez dischargera je tesko voziti nimh baterije. nikada se nece dobro napuniti niti isprazniti do kraja.

najbolje utrkivanje koje sam vidio je bilo sa 1/24 kyosho formulama. svi su jednaki, nema velikih razlika osim u gumama i vozacu. to je bilo prejeftino hrvatskim modelarima i uvijek su patili na velicinu i buku motora i sad ih skoro i nema jer ih je recesija dotukla skroz. za 1/5 benzinca su dvije gume 400kn koje spali za 40 min voznje. za 1/24 su 4 gume 2 eura. prednje prezive obicno dva para zadnjih. pa sad ti usporedi razliku u troskovima. formulu kad lupis skoro joj nista nije, ako i je steta nije veca od 20e. benzinca kad lupis ako prođes bez 50e stete ili vise odlicno si prosao.   

bili su pretvorili to u natjecanje samo za bogate i tako su radili pravila. puno se ljudi maknulo ukljucuji i mene. novih ljudi je malo dolazilo jer nema netko 3000e da bi se mogao provozati po stazi i vidjeti kako je to. dok sa strujicem za 1000e imas model koji leti. a dosta ti je i 300e za sve. sve je bilo protiv strujica jer je uvoznik benzinaca imao pravo na stazu u zg. ;) politika u necem u cem bi djeca trebala uciti neke osnove. di bi vecina djece moglo uzivati u druzenju i natjecanju sa drugom djecom za minimalne troskove je "netko" pretvorio u ulaganje 100e po 100e koje roditelji nisu mogli placati. sad su tu di jesu i imaju vozaca u Prvenstvu Hrvatske koliko imaju.   Mlađih narastaja nemaju. Velika Gorica ima jednu od lijepsih offroad staza u Europi. Imali su i eurpsku trku.. i sve je ostalo proslost. neznam kad sam vidio zadnji put nekoga na stazi da vozi bilo sto.

Offline CekuL

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zagreb
  • Moja Kaciga: Airoh
« Odgovori #13 : 06 Prosinac, 2015, 14:43:44 »
Imao je frend isto tak neki auto na nitro,on je bio narucivao djelove sa ebaya.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #14 : 06 Prosinac, 2015, 16:01:29 »
Na ebayu nemogu naci straznji remen i srednji. Samo mi i nedostaje straznji mozda kakvom izmjen zupcanika ubacim neki drugi remen ali nisam se zamarao s time. Nusam znao da je tako scena opala, lose zbog zastaremje i manjeg iteresa za starije modele. Lokalna ekipabje dovoljna s obzir da je ovo za slobodno vrijeme i zabavu.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #15 : 06 Prosinac, 2015, 17:24:51 »
kakve ti nimh baterije ti sanjas

danasnji standard su life lipo i za njih trebas stabilizirani punjac i  vatrostalnu psudu u kojoj ces ih punit jer ti inace spale kucu
pogle si na yt-u kak gore te baterije
al zato rokaju amperazu i to strasno

govori gospod stopar hrvaški zelo dobro dok se radi o novcu

http://www.rcgroups.com/place/1290-modelarstvo-stopar-ptuj
+386 41 791 051
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=21&t=48566&start=0

uglavnom decki su ti dosta pouzdani i nikad problema s njima a dosta cesto kupujem tamo za frenda koji gradi i prodaje modele

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #16 : 06 Prosinac, 2015, 21:20:27 »

bez dischargera je tesko voziti nimh baterije. nikada se nece dobro napuniti niti isprazniti do kraja.

najbolje utrkivanje koje sam vidio je bilo sa 1/24 kyosho formulama. svi su jednaki, nema velikih razlika osim u gumama i vozacu. to je bilo prejeftino hrvatskim modelarima i uvijek su patili na velicinu i buku motora i sad ih skoro i nema jer ih je recesija dotukla skroz. za 1/5 benzinca su dvije gume 400kn koje spali za 40 min voznje. za 1/24 su 4 gume 2 eura. prednje prezive obicno dva para zadnjih. pa sad ti usporedi razliku u troskovima. formulu kad lupis skoro joj nista nije, ako i je steta nije veca od 20e. benzinca kad lupis ako prođes bez 50e stete ili vise odlicno si prosao.   

bili su pretvorili to u natjecanje samo za bogate i tako su radili pravila. puno se ljudi maknulo ukljucuji i mene. novih ljudi je malo dolazilo jer nema netko 3000e da bi se mogao provozati po stazi i vidjeti kako je to. dok sa strujicem za 1000e imas model koji leti. a dosta ti je i 300e za sve. sve je bilo protiv strujica jer je uvoznik benzinaca imao pravo na stazu u zg. ;) politika u necem u cem bi djeca trebala uciti neke osnove. di bi vecina djece moglo uzivati u druzenju i natjecanju sa drugom djecom za minimalne troskove je "netko" pretvorio u ulaganje 100e po 100e koje roditelji nisu mogli placati. sad su tu di jesu i imaju vozaca u Prvenstvu Hrvatske koliko imaju.   Mlađih narastaja nemaju. Velika Gorica ima jednu od lijepsih offroad staza u Europi. Imali su i eurpsku trku.. i sve je ostalo proslost. neznam kad sam vidio zadnji put nekoga na stazi da vozi bilo sto.

1/24 formulu sam vidio kod covjeka gdje sam uzeo carson-a. brushless mototr, esc ima ventilator na sebi... sve izgleda jako. gume su bile od mos-a. izgleda zabavno.

dok sam zivio u njemackoj sjecam se bilo je cesto prijenosa tih utrka na tvu, tamiya fighter buggy rx cup je bio najvise za pocetnika itd... kad sam se 2002 preselio ovdje toga nije bilo ni za vidjeti a kamoli kupit neki dio za auto, izgubio sam bio polugu za upravljanje, ono od serva do ''letve volana'', na kraju sam je sam morao napraviti, pa nemos nac nimh bateriju da stane u autic itd... ugl dosta dugo nije u dubrovniku nista od toga bilo dok nije dosla ova ekipa starijih sa 6-7 1/5 model par traxxasa.  :dontknow:

sada mene muci nemam tzv humppack (batterypack) 6v za ova dva serva na autu. pa sam dosao na ideju staru 7,2v bateriju od 1500mah, slozit tako da skinem jednu celiju a drugu poprijscno zalemim. to bi trebalo moc radit?

@Jog, hvala na pomoci budem provjerio veceras.

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
« Odgovori #17 : 06 Prosinac, 2015, 23:54:22 »

1/24 formulu sam vidio kod covjeka gdje sam uzeo carson-a. brushless mototr, esc ima ventilator na sebi... sve izgleda jako. gume su bile od mos-a. izgleda zabavno.

dok sam zivio u njemackoj sjecam se bilo je cesto prijenosa tih utrka na tvu, tamiya fighter buggy rx cup je bio najvise za pocetnika itd... kad sam se 2002 preselio ovdje toga nije bilo ni za vidjeti a kamoli kupit neki dio za auto, izgubio sam bio polugu za upravljanje, ono od serva do ''letve volana'', na kraju sam je sam morao napraviti, pa nemos nac nimh bateriju da stane u autic itd... ugl dosta dugo nije u dubrovniku nista od toga bilo dok nije dosla ova ekipa starijih sa 6-7 1/5 model par traxxasa.  :dontknow:

sada mene muci nemam tzv humppack (batterypack) 6v za ova dva serva na autu. pa sam dosao na ideju staru 7,2v bateriju od 1500mah, slozit tako da skinem jednu celiju a drugu poprijscno zalemim. to bi trebalo moc radit?

@Jog, hvala na pomoci budem provjerio veceras.

trebalo bi ti raditi ako to mozes odlemiti.

lipo baterije ti se nece zapaliti ako ih punis preko balansera sto je obavezno. ljudi ih pune bez toga i celija se napuhne u pocne goriti i oce eksplodirati.  vidio sam preko 1000 baterija od kineza do skupih americkih i jedan slucaj di se napuhnula jer se punilo bez balansera. pouzdana je to tehnologija. ja sam svoju bateriju zadnji put napunio prije 2.5 godine a ima 98% napona.

djeca su se htjela igrati a odrasi su uvukli politiku i pare u to... hrvatistan  :icon_thumright:

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #18 : 07 Prosinac, 2015, 22:40:59 »
jucer sam narucio

HPI fail safe sistem
batterypack 4x1,5v + on/off
cijevcice za antenu
svijecu br4
after run oil

jos u planu imam kupiti kad to sve proradi...

karoca passat variant r36, crni tamiya lack i neke bbs style felge.  :toothy12:

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #19 : 08 Prosinac, 2015, 12:14:36 »
u meduvremenu sam poceo razmisljati o kakavom drugom auto, npr tt01, cini mi se da je ta karoserija ok za vozit, brijem da nema nikakav setup osim za amortizere ako su uljni? tt01 na ebayu za 80€ ima sa 2,4Ghz stanicom. motor i esc imama  :dontknow:

moze i neka preporuka koji onroad elektro model valja kupiti, moze kakav stariji model isto sam da ga nadjem na ebyu za jeftino, moze sama šasija bez felgi motora nesto  :icon_thumright:

dok za carson ch-4 nitro ne nadjem remen straznji. danas sam s remenom uljne pumpe od SP180 izmjerio dimenzije, sirina sp180 remena od 6mm je ista kao sirina zupcanika. no 62-63zuba je potrebo na remenu. na manjem zupcaniku ima 18 a na vecem zupcaniku gdje je diff 38 zuba, udaljenost osovina tih zupcanika je 45mm. ugl neki dan me prekomaila tamiya zastupnik iz njemacke hladno odbrusio da se za taj model auta vise ne proizvode remenja i da adekvantnu zamjenu nije moguce ustupiti.  :talktothehand: tako da se jedino mogu nadati da cu u jednom od kataloa proizvodjaca remenja naci dimenzije, od kakve motorne pile na struju sa slicnim omjerom zupcanika xd trenutno zvuci totalno nemoguce. trazim i preko foruma je li tko dosao do slicnog problema.  :dontknow:

disk  :frajer:

edit:
ipak bi dimenzije trebale biti cca length 172mm width 6mm tooth 60!  to po nekom kalkulatoru izbaciva.  :dontknow: ai tu je to nede, meni sp180 remen je dug nekih 178-9mm i 62 zuba
« Zadnja izmjena: 08 Prosinac, 2015, 20:25:48 giannelli »