molio bih pomoć stručnijih forumaša, nakon što sam promijenio 3 mehaničara koji nisu uspjeli riješiti problem odlučio sam na internetu naći u čemu bi bio uzrok problema, pregledao sam apsolutno sve forume na sličnu temu ali nisam uspio naći na slučaj gdje su isti problemi kao kod mene, uvijek bi našao na neku razliku pa nisam sa sigurnošću mogao utvrditi uzrok. Na skuteru (keeway outlook 125) mi se dešavaju slijedeći problemi:
-kada ga upalim 10tak sekundi moram dodavati lagano gas da se ne ugasi ali ga ustvari
ne prihvaća, tj. ne miče se s mjesta (jedva radi na 1.000 okretaja) i ide
bijeli dim iz auspuha, nakon 10-tak sekundi bijeli dim prođe (znači ne dimi u vožnji), ne moram dodavati gas ali se
okretaji u leru povise na
3.000 okretaja, osjeti se intenzivan miris benzina- ovo se najčešće dešava kada je zagrijana mašina, ali ponekad, rijetko i kad je hladan. Ali je ler uvijek na 3.000 okretaja i motor lagano trza unaprijed
-potrošnja se povećala na preko 5 litara
-ponekad kada tako teže upali zna imati cca 20% manje snage u vožnji kao da ga guši nešto, inače vozi normalno
-nekada moram baš duže verglati (10-15 sekundi) i dodati pun gas da bi upalio, kad se upali simptomi su iz prve natuknice (5-10 sekundi okretaji na 1.000, bijeli dim, miris benzina pa nakon toga okretaji u leru na 3.500 okretaja) - ovo se događa najčešće kad je zagrijan
-
karike su zamijenjene, nove kao i brtva glave u tome nije problem
-ne troši ulje
-karburator je promijenjen (polovan stavljen) ali kod neprovjerenog mehaničara i na njega najviše sumnjam, možda smjesu treba namjestiti, mislim da daje previše goriva, a također sam na forumima vidio da je možda problem i u čoku jer ga ne gasi kad se zagrije motor.
-da li je moguće da je problem u ventilima? jednom sam imao problem kad mi je izgubio 30% snage, pregrijavao se i prokuhavao vodu i bili su ventili u pitanju, pošto je kinez možda su se ponovno raštelali ili gumice treba promijeniti.
Pošto se slabo razumijem u mehaniku, sa savjetima koje dobijem ću otići mehaničaru i dati mu direktne upute što treba raditi pa ćemo jedan po jedan eliminirati probleme.
HVALA SVIMA!