Evo da i ja malo dignem temu iz mrtvih.Ima vec dosta vremena kako je francuz dobio drustvo jednog talijana,a ja nikako da uhvatim vremena da okačim sta na temu.Radi se o runneru 125,kupljen sa 172,ostalo sve serijala.Usput sam imo nekakvih dijelova sa druge masine:keihin karb 24,multivar,usis spuh bez kata i tako te sitnice,naravno sve je to stavljeno da bi malo bolje iso.Vozio sam se tako jedno vrijeme uz potrošnju oko 5.5-6 litara i naravno na kraju krajeva to vise nije bilo dovoljno.Razmisljo sam sto dalje stavit
.Tako citajuci strane forume dodjem do toga kako bi mhr trebo radit dobro sa malossi 172,tako da je pao mhr.Isčekivanja nisu bila ispunjena,iako je prijenos nastelan po uputama iskusnih,nesto je malo bolje islo al nista posebno.Onda nakon tog vidim kako se svi palu na flat karbove i glave za povecanjem kompresije,usljedila je potraga za tak nečim pa sam doso do mikunija tm28ss i bgm glave.I eto u konačnici dobijem neki solidan setup koji se kroz ubrzanje vrti na oko 9100,uz kranju od oko 160,prolazno vrijeme ispod 8 sec na 150 m, uz ukupnu tezinu vozaca i skutera 220 kila.
To je to sto se tiče povjesti.E sad posto je dosla zima skuter je garaziran.Na njegovu i moju radost mora sjest nesto preko zime.Pa eto sta bi mi preporučili?Jel bi osjetio dobro povecanje snage sa radilicom duzeg hoda,računajući na to da bi dao 172 na preradu ovisno o kojoj se duzini hoda radi,ili da ostanem na 52 hodu i da dam cilindar na preradu po mhr spuhu.Sve ideje,sugestije i kritike dobro dosle
Setup:
Termogrupa:Malossi 172
Vario:Malossi multivar
Auspuh : Malossi mhr
Usis : Malossi vl 11
Glava: Bgm
Karb: Mikuni tm28 ss
Gljiva: st 6 double layer
Getriba: org od 180
Dizna 210,9.5 grama,crvene suste,duga bijela
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]