dakle, imam normalni base setup i do nedavno nisam imal multivar jos gore i bile su 5,6 gr rolice i zeleni centralni! skut je imal brutalno ubrzanje sa malom rupom oko 50, ali je onda poslije sve bilo dobro...jedino su medjuubrzanja iz zavoj isla na dik jer se nije mogel bas razvrtit do kraja! uglavnom, ugradio sam multivar i stavil preporucenu konfiguraciju, 6 gr rolice i serijski centralni....i sranje! ubrzanje je jednom rijecju g#vn%! napucam gas, ovaj se zavrti ko debil i jedva krene...onda oko 30-40 km/h se vrti ko ludjak i padnu mu obrtaji za neku sicu ali se cuje i osjeti, i odna opet poslije je kolko tolko ok...al nejde iznad 90!
nakon cijelodnevnog postelavanja, uspio sam nekak slozit prijenos sa 7,2 gr rolicama i zelenim ccentralnim! ali me opet zeza ubrzanje! sad je malo bolje, ali nema onog susa ko prije...mislim mozda se varam jer je ubrzanje linearnije...i da, sad najveci bed!
skuter samnom ide 90!! fakin 90! a kad smo cura i ja na njemu nabere 95!! pa mislim, tko je ovdje lud???
sad, jedino si mislim da je mozda u centralnom federu iza stvar pa da kad se zagrije i malo otpusti da onda pusta prek 90...ali smanom samim gore nikak preko! a bez zelenog centralnog mi je skoro nemoguce nastelat prijenos da radi kak spada jer i sa serijskim i bijelim se previse zavrte na 30-40 i onda padnu obrtaji na 60!
i da, skuter mi vise uopce nema onak jako ubrzanje poslije 60 kakvo je imal sa serijskim variom! jednostavno, ko da ne mogu pronaci obrtaje rezoniranja...sad vidim zapravo kolko znaci turnceler na novim skuterima...
uglavnom, kaj vi predlazete kaj da napravim? ja sam si mislil mozda stavit serijske rolice koje su oko 6,8 grama? mozda promjenit centralni? i kak dobit start kakav sam imal prije? jel mozda u remenu koji ima 7500 km (tak i tak ide u penziju uskoro)? jel su mi mozda zvono i lamele na kuplungu se istrosile s tim da vec skoro oko godinu dana furam zute oprugice?