Evo da predstavim i ja svog malog MITA
Motor je kupljen u 5 mjesecu i polako se sklapa
Kupljen je od lika koji mi je sve dofurao i dobio kutiju djelova pored. mjenac mu je sjeban i zadnja kocnica, dovezen iz Bjelovara Sve skupa 2500 kn, sad dal je jeftino ili ne, neznam , meni se cinio kao dobar deal,
slike motora kad je on stigao :
Svetla ne svetle uopste (mislim osvetljavaju kolko i jedna sveca i pored nje ogledalo
) tako da ce tu biti preinaka
2. dok sam gurao motor, mi je sam od sebe pukao nosac zadnjih kocionih kljesta , koji nema ni pakne na sebi, al mi je drago da se to tad desilo a ne kad ga slozim pri nekoj brzini
3. motor se tesko gurao, kao da koci nesto (licilo mi je kao kad je disk iskrivljen u iber i malo koci malo ne) al nakon sto se djesilo ono pod tockom "2" sam malo detaljnije pogledao to nazad i video da je desni lezaj na straznjem kotacu u q...cu
4. cilundar je 66650
U EXTRA STANJU
a klip ko da je izvadjen iz zaribalog motora i stavljen u ovaj
al kako ja patim za Polinijem, i vecom snagom nabavljen je ovaj cilindar i klip
5.
spuh 68090 po kojem jolly moto radi svoj spuh za MITA, veoma dobar spuh i nema potrebe za mjenjanjem istog, top 56384-1, on ce sledeceg ljeta biti preradjen, tj bice napravljen novi top od carbona
6. malo slika dok smo goli
rama bez hrdje sem kod akumulatora di mu je onaj odusak (aku-a) jer nema crevo da izvede negde van da kapa....
Sto se tice mjenjaca, ovih dana stize drugi komplet
i bice preradjeno, tj ice hidraulicko kvacilo umjesto sajle
kad sam vec strojar, da nesto i iskonstruisem
Al ono sto mi je najvaznije od svega je da imam dobro osvetljenje na putu, radije cu gurati motor i imati dobra svetla nego se voziti a da nista ne vidim ! DOSLOVNO, jednom sam tako vozio i vise necu tako da vozim, e sad da bi svetlo bilo na bilo stvarno jako, bice ugradjen Xenon u projektore od SRa, a protiv topljenja leca ce se boriti 2 ventilatora od 8cm koja ce se vrteti na nekih 4-5000 okretaja
tako da ce biti mnogo bolje hladjen u odnosu na fabricki montirane projektore koje uopste nemaju hladjenje
Ovako nesto razmisljam
ili ako neko zeli da uradi bilo sta s ova dva projektora (jedno kratko jedno dugo) u photoshopu, be my guest
na motoru je do sad sredjeno zadnje svetlo i integriran je zmigavac u njega, 24diode po zmigavcu, 60 dioda stop i 50 dioda pozicije
Te je uradjeno pozadinsko osvetljenje za instrument tablu, ljepo svetli, nije kao na slikama, ljepo se vidi i danju i nocu
klackalica je okrenuta da bi rep bio visi, i vile su spustene prednje ( sad od vrha vila do trokuta ima 2cm, bilo je 3mm, a po manualu je 8mm volim kad motor tako stoji, i ponasnanje tako namestenog motora) to izgleda ovako :