Naravno gomila sitnica je odnela i zivaca i vremena a i novca.probao sam tada drugi cdi, bobinu, namotaje nista nije dalo rezultate. I dalje je trokirao. Spustim toplotnu vrednost svecice sa 9 na 8 kad on poce da rezi. U probnoj voznji konacno radi kako treba. Vuce kida ali posto je bila kineska obrtaljka i dosta kasni mnogo su mi bili sumnjivi obrtaji. Drzi kroz ubrzanje 10700 sto je malo i mnogo za repliku ali ne mogu da vidim stvarno stanje jer me kineska obrtaljka ubija u mozak. Kasni po par sekundi i ne meri tacno. Narucim drugu mnogo precizniju i imao sam sta da vidim. Motor ide skoro do 12000 rpm. Neki ce sad reci pa lake su rolnice. Bio je prvo na motoru dok je bio kod Cveleta multivar sa 4,1g rolnicama i bela opruga.Kasnije je stavio morini remenice i neki koso variomat(kineski oversize od 101 ili 100mm sa rolnicama 15x12) a multivar prodao.Radio je on njemu sa multivarom i 4,1 gr jako dobro ali ja sa ovim kosom nisam bio odusevljen. Rolnice u njemu 2,8 grama sa athena crnom oprugom. Koliko god ja povecavao tezinu rolnica motor ide visoko u obrtaje. Resim da se manem tog koso varia i uzmem nov multivar i zutu oprugu.Namontiram i nastelujem prenos totalno iznenadjenje. Obrtnog momomenta mnogo vise, bolji start i bolje ubrzanje. Multivar je multivar i kraj. Situacija se nije ni ovde promenila.Krajnji obrtaji jako visoki 11700 cak sa 4,7 gr. Situacija je jasna. Motor ne vuce vise preko 10600 i imam pad snage i to strmo zbog replike. Jednostavno cilindar je tako dobro nastrugan da ima snage i obrtaja ali nema na cemu to da isporuci. Mora jaci auspuh. Izbor je pao na yasuni c-16 city.