Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Anketa

da li vas zabrinjava povecanje poginulih na cestama

DA
28 (63.6%)
NE
16 (36.4%)

Ukupno Glasova: 44

Glasanje završeno: 20 Ožujak, 2009, 19:25:19

Autor Tema: rasprava: SMRT NA CESTAMA  (Posjeta: 3465 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: rasprava: SMRT NA CESTAMA
« Odgovori #20 : 02 Rujan, 2008, 12:10:18 »
moj frend komentira:  :icon_thumright:

Da, moram komentirati događaje koji su svakim danom sve  više i više trn u našem oku.Pitamo se kad ćemo jednog dana i mi postati samo jedan broj porazne statistike smrtnosti u prometu.Uvijek nastojim ne generalizirati,ali ovo što se događa samo je još jedan indikator da Hrvatska spada u red država koje ne mogu izaći iz postporođajne depresije koju je uzrokovala neprilagođena tranzicija,koja je s druge strane stvorila novokomponirane bogatase ili po narodskom rečeno tajkune kojima je osnovni cilj bio iskoristiti nametnuti rat za iscrpljivanje svih mogućih resursa.Naravno,posljedice moraju biti rigorozne, njihova draga dječica ne mogu imati snažnu savjest,oni ne mogu imati bilo kakvu vrstu empatije jer u odrastanju nisu imali stasite uzore,nego primitivce koji su im mogli usaditi lažni osjećaj životinjske,predatorske dominacije.Odgoj, obrazovanje,savjesno ponašanje,altruizam i sve ostale vrednote gurnute su na marginu ovog društva koje funkcionira na principu zakona jačeg,a oni stvarni zakoni su samo tigar od papira jer upravo ti novokomponirani bogataši prijateljuju sa zakonodavcima i moćnicima.
Vjerujem da svi koji su živjeli u socijalizmu,samo usput,ja nisam, sada žale za njime jer jedino nas njegovi ostaci održavaju na klimavim nogama.Svakim danom sve više i više jača kulturološka erozija uzrokovana medijskim otpadcima i hollywoodskim trashom koji propagira samo utrku za novcem,superiornost, gurmanizam,adrenalin,opijanje,nerad i bezgranično uživanje u seksualnim i raznim drugim jalovim užicima.Kada shvatimo da je znanje moć i da je ono temelj za stvaranje zdravog društva možda ćemo jednog dana postati drugačiji.Jer djete je poput tijesta koje se mijesi na razne načine,a ako ono nema stabilan dom u budućnosti onda nema ni stabilnog društva.A da bi dijete imalo stabilan dom mora imati stabilne i skromne roditelje koji će na kraju radnog dana negdje u osobnom kutku duše naći želju da posvete vrijeme svojoj djeci.Kada takav odnos ne postoji, djete je prepušteno samome sebi i postaje predmet medijske sprdnje.No,ova država funkcionira po principu demagogije,a činjenica da je HDZ već 15 godina na vlasti dovoljno govori."Želimo društvo znanja"!Kakva otrcana  i groteskna fraza.Dovoljno je da razmislimo o omjerima psihologa i djeteta u prosječnoj školi i bit će nam jasno.U današnje profesor gubi svaku vrstu autoriteta i za njega se mora izboriti,no čim je nešto izboreno,a trebalo bi postojati automatski,zaključak se sam nameće.Danas od profesora primat preuzimaju praznoglavi i cajkaški nogometaši čije je domoljublje beskrajno čim se čuje šuštanje novca,a da ne govorim o našem povodljivom narodu koji je pokupovao one silne zastavice kao izraz domoljublja.No,dobro sad su ga spremili na tavan,za dvije godine domoljublje će opet osvanuti na vratima njihovog novog Mercedesa.Eto toliko o našoj maloj i slatkoj Hrvatskoj.Znam da se neki možda neće složiti sa mnom oko nekih sitnica,no dobro ja se neću ili ne ću ljutiti ipak je ovo zrela demokracija.Pozdrav!

:icon_thumright:

Eto, meni se jednostavno nije dalo toliko pisat pa sam skratio....  ;D

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #21 : 02 Rujan, 2008, 12:13:50 »
toliko o tome da su ove ogromne kazne smanjile broj poginulih

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #22 : 02 Rujan, 2008, 12:44:22 »
Realnije kazne (financiski manje i normalnije) pa ce ih onda i policija vise naplacivati ...

Policija stroze provodi kontrolu i nema gledanja kroz prste i suosjecanja jer su kazne nenormalno visoke

Izbacivanje glupih zakona koje rijetko tko provodi a jos manje se pridrzava ...npr 50ccm 50 km/h!?!?!?

Zakone bi trebalo prilagoditi ljudima i nacinu zivota.

Mentalitet..uh balkane ,,,balkane moj... Kazna za voznju u pijanom stanju neka opaka recimo oduzimanje vozila na 1-6mj!

« Zadnja izmjena: 03 Rujan, 2008, 13:50:21 veka84sb »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #23 : 02 Rujan, 2008, 18:57:08 »
Realnije kazne (financiski manje i normalnije) pa ce ih onda i policija vise naplacivati ...

Policija stroze provodi kontrolu i nema gledanja kroz prste i suosjecanja jer su kazne nenormalno visoke

Izbacivanje glupih zakona koje rijetko tko provodi a jos manje se pridrzava ...npr 50ccm 50 km/h!?!?!?

Zakone bi trebalo prilagoditi ljudima i nacinu zivota.

Mentalit..uh balkane ,,,balkane moj... Kazna za voznju u pijanom stanju neka opaka recimo oduzimanje vozila na 1-6mj!

ovo bi ih opametilo, i to je po meni odlicno...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: speed fight 2
« Odgovori #24 : 13 Rujan, 2008, 13:45:29 »
jel mislis na ovu?

samo upozoravam - tko nema jak zeludac nek ne otvara!

http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

omg...ukinuli site...steta...uvik sam zna otici tamo da me malo "probudi" :toothy11:
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #25 : 14 Rujan, 2008, 01:08:39 »
motoristi ginu i onda pisu okolo da cin kupis skuter ili motor da si si kupia grob i lijes i parcelu na gradskom groblju...koliko ih umre u autima??4 lima ne pomazu pri velikim brzinama pri velikim kolicinama alkohol i padu niz liticu...motoristi ginu zbog cesta,4 kotaca bolje drze cestu i teze proklizuju a ove staklene ceste jos kad padnu prve kapi kise,to je gore od leda...onda mi jos lezece pandure stave usrid zavoja,prvi put umalo nisan izginia kad san se tuda vozia,srica da su one podebljane crte a ne pravi lezeci policajac...a oni stari auti i kamioni kojima curi ulje,sta njih ne zaustave zbog ugrozavanja vozaca???ja san alergican na ljude sta se voze bez kacige ili su nevezani...liti je izlika da je vruce a u jesen i zimi???ceste nase su koma + na nekima ima sljunka i onog sitnog pjeska,a vozaci u autima primjete me tek kad mu laktom odvalim retrovizor,zalosno...ali i triba i skuterase i motocikliste nauciti pravila,eo swat ti seres protiv svega toga a pogledaj sebe...di je drzanje razmaka??? mislim da bi svi trebali poslusati savjet i udaljiti se od auta bar toliko da vidis da te on vidi u sva tri retrovizora
zastitna oprema nije za papke,retrovizori nisu za papke,to je za ljude sa prometnom kulturom i one koji su zabrinuti za sebe svoje zdravlje i sigurnost
ja bi ukinia zakon 50 ccm 50 kmh jer to mi nema nikakvog smisla,samo iznerviras vozace iza sebe koji te onda nervozno preticuci uz cascenje matere oca familije cile rodbine vjere itd itd...sa srednjakom u zraku a ne jebu ni punu crtu ni zavoj ni auto iz suprotnog smjera te se moras pomicat na dio di su sahtovi dublji od dvadeset centimetara ili kad majmuni na otvorenoj cesti preticu za duplo i to tik uz tebe...manje kazne strozi policajci  :headbang:
mir
...........1...........8...........7...........

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #26 : 14 Rujan, 2008, 08:56:50 »
znas ovih dana sam proba voziti onako sporije, ne preticati i voziti iza auta...i uopce mi to "ne stoji" :toothy11: :toothy3:

tj nemogu ja to...uvik bi se stuka u auto ispred...
al kad preticem onda nema beda =)

samo naravno treba znati preticati, treba znati procjeniti situaciju, treba znati procjeniti brzinu auto ispred sebe, treba znati procjeniti oces to moci izvesti
i to dolazi sa vremenom, al interesanto je da to ne vrjedi ako promjenis vozilo

evo ja sa motorom mogu ta ocu sta se tice preticanja, prolaza itd, znas i sam X, al sad kad vozim auto...moram se sad navikavati na auto, na njegovu mogucnost ubrzanja, njegovo ponasanje, itd
motor kad ga naucis nije bed...ja tocno znam kad ce kako reagirati...sta se tice ulaza u zavoj...kad ce kliziti guma, kad je dovoljno naginjanja, itd

al vozaci misle da skuteri mogu stati isto kao i auto...pa izlecu uvik ispred skutera da se kojim slucajem nebi nasli iza skutera...pa kad skuzi da skuter nemoze tako lako stati pri brzini od 70kmh onda bude kasno :angry7:

a sta se tice da te vidi u retrovizorima...ko da on misli na tebe kad te vidi...on reagira inpulzivno...naglo koci na neku nenadanu situaciju ne razmisljajuci vise ko je iza...a ako ti uspijes stati super...ako ne  :hello:  :sad1:

al ima pokvarenih vozaca...evo ja jednog lika preticem sa desne strane...i on me skuzi...i samo ubrza i pocne ici na desno...mirnu sa vozia bia...ili dajanu...neznam...i da nisam kocio naglo izletili bi sa ceste...i to je full namjerno napravio jer se kad sam ja zakocio vratio na sredinu jednosmjerne ceste...kretencina...takve treba iskljuciti iz prometa...
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #27 : 14 Rujan, 2008, 15:54:18 »
znas ovih dana sam proba voziti onako sporije, ne preticati i voziti iza auta...i uopce mi to "ne stoji" :toothy11: :toothy3:

tj nemogu ja to...uvik bi se stuka u auto ispred...
al kad preticem onda nema beda =)

samo naravno treba znati preticati, treba znati procjeniti situaciju, treba znati procjeniti brzinu auto ispred sebe, treba znati procjeniti oces to moci izvesti
i to dolazi sa vremenom, al interesanto je da to ne vrjedi ako promjenis vozilo

evo ja sa motorom mogu ta ocu sta se tice preticanja, prolaza itd, znas i sam X, al sad kad vozim auto...moram se sad navikavati na auto, na njegovu mogucnost ubrzanja, njegovo ponasanje, itd
motor kad ga naucis nije bed...ja tocno znam kad ce kako reagirati...sta se tice ulaza u zavoj...kad ce kliziti guma, kad je dovoljno naginjanja, itd

al vozaci misle da skuteri mogu stati isto kao i auto...pa izlecu uvik ispred skutera da se kojim slucajem nebi nasli iza skutera...pa kad skuzi da skuter nemoze tako lako stati pri brzini od 70kmh onda bude kasno :angry7:

a sta se tice da te vidi u retrovizorima...ko da on misli na tebe kad te vidi...on reagira inpulzivno...naglo koci na neku nenadanu situaciju ne razmisljajuci vise ko je iza...a ako ti uspijes stati super...ako ne  :hello:  :sad1:

al ima pokvarenih vozaca...evo ja jednog lika preticem sa desne strane...i on me skuzi...i samo ubrza i pocne ici na desno...mirnu sa vozia bia...ili dajanu...neznam...i da nisam kocio naglo izletili bi sa ceste...i to je full namjerno napravio jer se kad sam ja zakocio vratio na sredinu jednosmjerne ceste...kretencina...takve treba iskljuciti iz prometa...
a jel ti vozis u velikoj britaniji ili sto? Ja da tako nesto pokusam zavrsio bi pololjen, ovdje nema toliko skutova, i nitko te ne benda 2 %, izlete ti, ne propustaju te, ne postivaju prednost, ulijecu u skarice itd...i sto bi ti onda, vidim u malo vecim mjestima svugdje se skutovi probiju na semaforu kao prvi, da ovdje to uradim netko bi me samo pregazio...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline S.W.A.T.

• forumski skuteraš
  • *bFzd*Blacky
« Odgovori #28 : 14 Rujan, 2008, 16:36:36 »
ups...tia sam reci ljeve...majke mi...nikad ne preticem sa desne...
RAĐA SE ZVEJR ;)

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #29 : 14 Rujan, 2008, 21:37:20 »

nije bitno mozes li ti ili ne,i imas li ti muda ili ne
radi se o tome da nemas mozga ni prometne kulture
ne postujes znakove,pune crte,semafore
zasto bi drugi postivali tebe u prometu,da si to meni isa napravit jos bi ti i vrata otvoria
otvaras topic i pricas o tome kako sto a ti sam se nemos prominit,zasto,jer ne razmisljas
sad mi odgovori na ovo pa ja gledam,ja sam siguran da mogu i ja san to tisucu puta napravia pa neiden s vama vise nikad po gradu djir
oces prominit naciju a nemozes prominit sebe
...........1...........8...........7...........

Offline Nikon

• ~k®®ty! CA!!~ ..... mig! mig!
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
  • Mjesto: Spalato
  • Moj Skuter: Beverly 500
« Odgovori #30 : 18 Rujan, 2008, 11:04:09 »

nije bitno mozes li ti ili ne,i imas li ti muda ili ne
radi se o tome da nemas mozga ni prometne kulture
ne postujes znakove,pune crte,semafore
zasto bi drugi postivali tebe u prometu,da si to meni isa napravit jos bi ti i vrata otvoria
otvaras topic i pricas o tome kako sto a ti sam se nemos prominit,zasto,jer ne razmisljas
sad mi odgovori na ovo pa ja gledam,ja sam siguran da mogu i ja san to tisucu puta napravia pa neiden s vama vise nikad po gradu djir
oces prominit naciju a nemozes prominit sebe

ma sta... ja bi mu nogon odma retrovizor odvalia i gas.. majmun... najjaci su kad se vuku po cesti pa ih ides pric i nedaju ti...

uvik san pritica i s live i s desne...
sta zajebavate... neman motor da cekan u redu nego da prodjen di mogu... ako necu priticat sist cu u auto i stat u redu...

ako se auto vuce i drzi se skroz do crte.. necu ga obilazit 3km u drugoj traci nego cu gas i desno oko njega... uredno mu trubnes 2 puta da te cuje i dovidjenja...

P.S. kad vozis po sredini ceste izmedju 2 trake (istog smjera).. opet ides s desne svim autima u ljevoj kolnickoj traci... tako da... osin toga u nas te 90% vozaca ne uoci ni kad livo od njega prolazis...

« Zadnja izmjena: 18 Rujan, 2008, 11:11:11 Nikon »
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com