Ali mene opet buni ovo, prema testu skutera do 10000kn autor je pri testu zaključio da se Kymco agility je prema brzini više blizu 2T skutera nego 4T skutera, e sad mene buni da je prema specifikacijama Luna nešto slabija od ostalih 2T skutera, pa na kraju dođe da su brzina i ubrzanja u Agility i Lune ista?
Barem prema nekoj mojoj logici. Je li to tako?
A šta je s ostalim prednostima i manama? Je li bilo problema s Lunama?
Da li je netko vozio Agilityja 50, pa da malo napiše, da čujemo iz prve ruke.
upravo to, agility je jedini od 4T skutera kojeg su u paralelnom testu istaknuli da ima performanse blizu 2T skuterima, uz duplo manju potrosnju. Opcenito od 50cc skutera ne treba ocekivati cudo od performansi.
Ovaj forum je, moze se slobodno reci, glasilo Lune i ostalih skutera koje prodaje Betamoto, to se u biti niti ne skriva, i ne drzim da je to lose ni neposteno, ali mora se to reci, tek toliko da ti bude jasno da ti tu tesko netko moze reci nesto protiv Lune
S druge strane, ja prodajem Kymco, pa isto ne mogu biti previse objektivan
Najbolji test, ako mene pitas - vidim da si iz rijeke: zaustavi nekog na semaforu ili parkingu i pitaj ljude kako su zadovoljni sa kymcom, odnosno lunom.
Evo, niti sponzoriran od nikoga, niti prozvan, ali da dodam i svoje mišljenje, jer mislim da je ovaj site dosta nepristran...
Dakle, kupio sam Lunu jer je bila jeftina, a kopljima daleko od motorčića tipa baotian & Co.
Kako sam imao bicikl koji je dosta dobar (a moja koljena nisu), prodao sam bicikl za 4000 kn, i dodao 3000 i kupio Lunu.
Rekao sam sebi, ako me izvozi 1000 km, ili samo jedan mjesec, isplatilo se, da se bar izguštam, ako ništa drugo. Dobro, ok, tu je garancija, ali nije mi žao, pa da ga nakon sezone u Savu bacim...
Jer, davati 18 000 kuna za skuter 50 cc, ma da je od zlata, nikad, niti mrtav... Pa dodam još 10 000 i vozim pravi 250 motor, ili maxi...
A rabljeno se zgražam kupovati, jer volim onu poslovicu: "volim prvi prdnut u sic!!!"
I prvi dan, sam već snimio njegov loše strane.
Evo JA ĆU TU BOLDAM*NO NAPISATI PROTIV LUNE, NJENE LOŠE STRANE, To smo i ja i Robert već nekoliko puta spomonjali, tvrd ovjes, lošija plastika, slabija završna obrada iste, zadnja kočnica ne koči pre dobro...
Budući da sam tehnički potkovan, krenuo sam u "sam svoj majstor" avanturu improovement-a svoje Lune, pa sam joj tako stavio bolju lulicu, pa sm joj skunuo povrat sa ispuha, i još pokoja sitnica... Stavio bolje pozadinsko osvjetljenje vurica... Ono, sitnice što svakog mehano entuzijasta veseli...
Ok, shvatio sam i da zadnja kočnica ne valja, pa sam si malo dao truda i sad koči ko mutava...
Ali, iz dana u dan, kako sam svako jutro u 7:20 išao na posao, i sa posla, shvaćao sam njene dobre strane...
Kupljena je 5.srpnja 2007 god.
Od tog dana do danas (da ne ureknem) svako jutro idem s njom na posao i s posla. SVAKI DAN!! I o zimi, i na -8C, ujutro, sjednem upali iz prve, i odvezem se... (zabundan ko skijaš!!!) jedinih 3 dana kad je padao snjeg sam imao sreću da sam bio na godišnjem. Kad pljušti kiša, ja imam kišno jednodjelno odjelo...
I kad vidim susjeda na svom SF 2 kako vergla ujutro a ovaj neće kresnut, pa psuje, a ja sa svojim "smećem" prolauim pored njega...
I do danas, niti jedan kvar. Niti je jedna žarulja pregorila, niti je krepao i ostavio me na cesti (jednom se ugasio i nije htio upaliti, pa sam mislio što je sad, ali je upalio nakon 5 min, i na kraju je bila svječica!!!).
Do sada imam jedno 6500 km, malo sam bio otkopčao km sajlu jer mi se nije dalo po ljetu na servis, pa na kraju nikad nisam ni otišao, već sve sam radim, filter, ulje, svjećka...
I mali vozi koooo mutav...
Ok, od kad sam ga kupio do danas, neće palit u leru, tj moram davat gasa malo (probao štelat, nije pomoglo), ali to je već navika, i to je tako...
Da se sjetim, ma ne, niti jedan kvar...
Stavio sam onaj Genericov "rezonantni" auspuh kromirani, i lakše rolice, i sada ide kak se spada.
PA SADA IDU I DOBRE STRANE:
JAAAKO POUZDANA, VOZI DO CILJA, NISKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA, 11110000% OMJER ULOŽENO/DOBIVENO pogotovo meni jer sam zapravo skuter platio 3000 kn.
I STOJIM IZA TOGA DA:
Svakodnevnom exploatacijom, ljeti i zimi u roku od tri (3) godine i 30 000 km Luna može "raubati" bez bitnijih ulaganja i kvarova, a za šta?
Za 7 000 kuna!!!
Mislim, da se razumijemo, nije to nabolji skut, nije ni najlošiji,
ali ako bi ja, (već odavno punoljetan, sa odnedavno A kategorijom u džepu) htio brz i dobar skuter, sigurno nebi bi
bila 50tica, već nešto sa puuno višekubika, i to sam u mogućnosti odmah kupiti, ali ne želim, i vozim Lunu i zadovoljan sam njome!!!