Da, svakih 3db je odprilike duplo veca buka. Mjeri se u A modu, pola metra od ispuha pod odprilike 45 stupnjeva.
Sto se tice poda, jasno pise kako se mjeri i sto u slucaju da je auspuh nize od 20cm od poda (ili tako nesto).
Meni je na plocici 96db@5250okr, sto sa tolerancijom iznosi 101db.
Uz sve to, bez obzira sto imam homologirani leo vince za svoj motor, morao bi obavit upis topa u prometnu - obavit u CVH mjerenje buke i donjet papire od proizvodjaca i onda dobit potvrdu s kojom mi u STP upisu top u prometnu dozvolu. Od prosle godine to znaju trazit na tehnickom jer bez toga ne zele ni obavit tehnicki pregled. Ja sam ove godine obavio tehnicki bez toga, ali samo zato jer sam prije otvaranja naloga za tehnicki pitao jel mogu bez upisanog spuha. Rekli da ne mogu, a onda sam rekao da onda ni necu radit tehnicki i otic u STP gdje me to nece trazit. Ne moram ni rec da su odma ponudili obavit tehnicki bez toga, a najzanimljivije je sto na tehnickom motor nije bio ni upaljen
Ali ove sezone cu u CVH ipak to obavit - bit cu miran za ubuduce, a i znam sa motorom preko granice pa da tamo nemam problema oko toga. To zadovoljstvo kosta nesto ispod 300kn