Ostalo > Razne offtopic teme :)
Motoristi u plavom na bijelom
Tomi_ZG:
--- Citat: zvonkec92 - 10 Ožujak, 2015, 12:01:20 ---mene je prosle god rusio kad sam na Rockyu imo deaka, nabio gas preko pola i tako izmjerio 10db vise od onoga kaj pise na plocici. kad bi se mjerilo na 3 tisuce i nes sitno okr deak se nebi ni cuo. al kaze lik to se tak ne radi.. ugl i da sam se iso svadat s njima ne isplati mi se jer na onom plavom papiru kaj djelatnik STPa popunjava ima jedna nova stavka "ne originalni ispusni sustav" tako da svakak pusim i ne isplati mi se ni trudit presvercat deaka na tehnickom bez obzira kaj bi on po plocici zadovoljio buku
--- Kraj citata ---
Još tada sam ti rekao da te s pravom rušio jer imaš home made sklepotinu.
Da si imao homologiran spuh ja bi inzistirao na zvanju voditelja smjene da djelatnik ne zna svoj posao i krivo pristupa mjerenju,mene je jedan put htio smuljat za glupost pa samo sam rekao idem ti po šefa pa ćemo popričat,mrmljajući je odma potpisao prolaz jer sam bio u pravu,valjda je htio izvuć neku kintu.
JosipMarijanovic:
--- Citat: 3alfa3 - 10 Ožujak, 2015, 11:06:16 ---
--- Citat: JogFromYamaha - 10 Ožujak, 2015, 11:03:44 ---sve jasno al nemozes kre zaobilaznice dobiti dobar rezultat ako ti se pozadinska buka javlja koja je jaka
zato mozes inzistirati na mjerenje u stanici ili na tisem mjestu pod propisanom procedurom a ne deni mikrofon na auspuh pa nabi do blokade
--- Kraj citata ---
U ZG gdje su mjerili, bilo je van prometa - na Jarunu i parkingu Dinamovog stadiona.
U STP se ne mjeri, nego izvan nje - ne smije bit u zatvorenom prostoru, a vani kad se mjeri, 3 metra u svim smjerovima ne smije biti niceg zbog izbjegavanja refleksije
Imas gore link na pdf gdje je sve kristalno jasno opisano
Jedino sto u njemu pise da je tolerancija 3db, a ona je vec neko vrijeme 5db (to pise u drugom linku)
--- Kraj citata ---
Ako cemo tocno onda ni pod nebi smio biti blizu radi refleksije zvuka. To mi je posao i to studiram. Tako da nesto o tome i znam. Inace 10dB vise znaci da ti je auspuh 3x glasniji nego dozvoljeni. Isto tako nije isto koji motor ima otvoren auspuh jer svi imaju razlicite masine i frekvencijski zvukovi koji izlaze nisu isti. Kako jedan Audi R8 sa akrapovic ispusnim sistemom moze praviti buku koju neki motor sa otvorenim auspuhom nesmije? Akrapovic je atestiran na autu ali radi jednako buke kao tipa yamaha xt660x sa otvorenim leovince auspusima.
3alfa3:
Da, svakih 3db je odprilike duplo veca buka. Mjeri se u A modu, pola metra od ispuha pod odprilike 45 stupnjeva.
Sto se tice poda, jasno pise kako se mjeri i sto u slucaju da je auspuh nize od 20cm od poda (ili tako nesto).
Meni je na plocici 96db@5250okr, sto sa tolerancijom iznosi 101db.
Uz sve to, bez obzira sto imam homologirani leo vince za svoj motor, morao bi obavit upis topa u prometnu - obavit u CVH mjerenje buke i donjet papire od proizvodjaca i onda dobit potvrdu s kojom mi u STP upisu top u prometnu dozvolu. Od prosle godine to znaju trazit na tehnickom jer bez toga ne zele ni obavit tehnicki pregled. Ja sam ove godine obavio tehnicki bez toga, ali samo zato jer sam prije otvaranja naloga za tehnicki pitao jel mogu bez upisanog spuha. Rekli da ne mogu, a onda sam rekao da onda ni necu radit tehnicki i otic u STP gdje me to nece trazit. Ne moram ni rec da su odma ponudili obavit tehnicki bez toga, a najzanimljivije je sto na tehnickom motor nije bio ni upaljen :)
Ali ove sezone cu u CVH ipak to obavit - bit cu miran za ubuduce, a i znam sa motorom preko granice pa da tamo nemam problema oko toga. To zadovoljstvo kosta nesto ispod 300kn
SF2 Freak:
--- Citat: Tomi_ZG - 10 Ožujak, 2015, 12:26:42 ---
--- Citat: zvonkec92 - 10 Ožujak, 2015, 12:01:20 ---mene je prosle god rusio kad sam na Rockyu imo deaka, nabio gas preko pola i tako izmjerio 10db vise od onoga kaj pise na plocici. kad bi se mjerilo na 3 tisuce i nes sitno okr deak se nebi ni cuo. al kaze lik to se tak ne radi.. ugl i da sam se iso svadat s njima ne isplati mi se jer na onom plavom papiru kaj djelatnik STPa popunjava ima jedna nova stavka "ne originalni ispusni sustav" tako da svakak pusim i ne isplati mi se ni trudit presvercat deaka na tehnickom bez obzira kaj bi on po plocici zadovoljio buku
--- Kraj citata ---
Još tada sam ti rekao da te s pravom rušio jer imaš home made sklepotinu.
Da si imao homologiran spuh ja bi inzistirao na zvanju voditelja smjene da djelatnik ne zna svoj posao i krivo pristupa mjerenju,mene je jedan put htio smuljat za glupost pa samo sam rekao idem ti po šefa pa ćemo popričat,mrmljajući je odma potpisao prolaz jer sam bio u pravu,valjda je htio izvuć neku kintu.
--- Kraj citata ---
MEne htio za blokadu skinut ali sam mu fino objasnio tj i sam se uvjerio da skuter noramlno radi
Tomi_ZG:
--- Citat: JosipMarijanovic - 10 Ožujak, 2015, 14:39:35 ---
--- Citat: 3alfa3 - 10 Ožujak, 2015, 11:06:16 ---
--- Citat: JogFromYamaha - 10 Ožujak, 2015, 11:03:44 ---sve jasno al nemozes kre zaobilaznice dobiti dobar rezultat ako ti se pozadinska buka javlja koja je jaka
zato mozes inzistirati na mjerenje u stanici ili na tisem mjestu pod propisanom procedurom a ne deni mikrofon na auspuh pa nabi do blokade
--- Kraj citata ---
U ZG gdje su mjerili, bilo je van prometa - na Jarunu i parkingu Dinamovog stadiona.
U STP se ne mjeri, nego izvan nje - ne smije bit u zatvorenom prostoru, a vani kad se mjeri, 3 metra u svim smjerovima ne smije biti niceg zbog izbjegavanja refleksije
Imas gore link na pdf gdje je sve kristalno jasno opisano
Jedino sto u njemu pise da je tolerancija 3db, a ona je vec neko vrijeme 5db (to pise u drugom linku)
--- Kraj citata ---
Ako cemo tocno onda ni pod nebi smio biti blizu radi refleksije zvuka. To mi je posao i to studiram. Tako da nesto o tome i znam. Inace 10dB vise znaci da ti je auspuh 3x glasniji nego dozvoljeni. Isto tako nije isto koji motor ima otvoren auspuh jer svi imaju razlicite masine i frekvencijski zvukovi koji izlaze nisu isti. Kako jedan Audi R8 sa akrapovic ispusnim sistemom moze praviti buku koju neki motor sa otvorenim auspuhom nesmije? Akrapovic je atestiran na autu ali radi jednako buke kao tipa yamaha xt660x sa otvorenim leovince auspusima.
--- Kraj citata ---
Ja se ničemu ne čudim u ovom bananalandu,hrpa zakona je kontradiktorna,te zakone izmišljaju nepismeni cirkusanti koji su debili itd.
Isto tak kad moj susjed upali roktavi kombi koji je relativno nov i potpuno ispravan na soma i pol okretaja rokće po cijeloj ulici duplo glasnije nego moj runner s rezom na 7 i to je normalno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju