Ostalo > Razne offtopic teme :)

Motoristi u plavom na bijelom

<< < (10/22) > >>

JosipMarijanovic:

--- Citat: Tomi_ZG - 10 Ožujak, 2015, 15:25:53 ---
--- Citat: JosipMarijanovic - 10 Ožujak, 2015, 14:39:35 ---
--- Citat: 3alfa3 - 10 Ožujak, 2015, 11:06:16 ---
--- Citat: JogFromYamaha - 10 Ožujak, 2015, 11:03:44 ---sve jasno al nemozes kre zaobilaznice dobiti  dobar rezultat ako ti se  pozadinska buka javlja koja je jaka
zato mozes inzistirati na mjerenje u stanici ili na tisem mjestu pod propisanom procedurom a ne deni mikrofon na auspuh pa nabi do blokade

--- Kraj citata ---

U ZG gdje su mjerili, bilo je van prometa - na Jarunu i parkingu Dinamovog stadiona.
U STP se ne mjeri, nego izvan nje - ne smije bit u zatvorenom prostoru, a vani kad se mjeri, 3 metra u svim smjerovima ne smije biti niceg zbog izbjegavanja refleksije

Imas gore link na pdf gdje je sve kristalno jasno opisano

Jedino sto u njemu pise da je tolerancija 3db, a ona je vec neko vrijeme 5db (to pise u drugom linku)

--- Kraj citata ---

Ako cemo tocno onda ni pod nebi smio biti blizu radi refleksije zvuka. To mi je posao i to studiram. Tako da nesto o tome i znam.  Inace 10dB vise znaci da ti je auspuh 3x glasniji nego dozvoljeni. Isto tako nije isto koji motor ima otvoren auspuh jer svi imaju razlicite masine i frekvencijski zvukovi koji izlaze nisu isti. Kako jedan Audi R8 sa akrapovic ispusnim sistemom moze praviti buku koju neki motor sa otvorenim auspuhom nesmije? Akrapovic je atestiran na autu ali radi jednako buke kao tipa yamaha xt660x sa otvorenim leovince auspusima.

--- Kraj citata ---
Ja se ničemu ne čudim u ovom bananalandu,hrpa zakona je kontradiktorna,te zakone izmišljaju nepismeni cirkusanti koji su debili itd.

Isto tak kad moj susjed upali roktavi kombi koji je relativno nov i potpuno ispravan na soma i pol okretaja rokće po cijeloj ulici duplo glasnije nego moj runner s rezom na 7 i to je normalno.

--- Kraj citata ---

Tomi upravo o tome se i radi. Sezonska vozila kao motori i skuteri ne smiju praviti jednaku buku kao automobili, kombiji, kamioni koji buce cijelu godinu.  Nema logike.
Ali da se gleda logicno buka skutera bi se mjerila na ful gasu jer se uglavnom tako i moraju voziti jer nemaju bas previse snage i radi takve vrste prijenosa moraju uvijek biti na okretajima.
Koliko si se ti puta vozio na skuteru na 3750rpm? I kad to pogledas znaci svi mi zapravo radimo puno vise buke nego sto je tvornica rekla da radimo.

Tomi_ZG:
Na 6 tek krećem tak da se na 3700 nemrem vozit ni da hoću  ;D
Al velim ne isplati se sekirat oko toga nego samo po starom,pa dokle ide ide.

Corector:
Znaci ima ih. Moram vratiti prsten na variomat  :sad1:

zvonkec92:
sve mi se cini da ce i moj rally dobit blokadu na daljinski

JosipMarijanovic:
Samo sam ih danas izbrojao 11 u Vg i Zg sto sam naisao na inkasatore

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju