Sviđa mi se tema, molio bi modove neka se ne obriše
6GB rama, zasada ne postoji još u mobitelu, to je patka!
Lenovo i Huawei mislim da se s njima nemože fulati šta god se uzme, ALI OVI MODELI ŠTO JE BALICDIM NAVEO SU FAKE!!
Također bi preporučio Xiaomi, pogotovo Redmi 2 i stariji Redmi 1s.. Isto tako tko želi malo veći, tu je Xiaomi Redmi Note 4g, naravno model s Snapdragonom!! To su onak modeli do 1500kn, pa i manje, ovisi koji.
Xiaomi Redmi 1s
Xiaomi Redmi 2
Xiaomi Redmi Note 4G
Asus Zenfone 5 - jako puno se pisalo o njemu i provjeren je i dobar
Coolpad F2 i F1
Lenovo A806
Huawei Honor 4x
Još od kvalitetnih modela i proizvođača, naveo bi i premium modele
OnePlus One
Xiaomi Mi3
Xiaomi Mi4 - skuplji ali ne donosi ništa puno bolje od Mi3 tako da je Mi3 bestbuy
Meizu M1 Note
Tu su još i proizvođači tipa: IUNI, OPPO, ZTE
Također ja bi aliexpress izbjegavao.. Kod naručivanja mobitela najbolje ići na provjerene shopove i gledati EU warehouse da imaju, malo se više plati u startu ali na kraju je to tu negdje s obzirom da je iz Kine platili bi carinu, a da se ne broji da je mobitel kod nas za par dana..
Shopovi:
Merimobiles.com
to2c.com
Banggood.com
geekbuying.com
alzashop.com
gearbest.com
OnePlus One najbolje s official stranice - svaki utorak je moguće naručiti bez pozivnice pa na mailbox.de i oni proslijede k vama pošto još nema direktne dostave u HR. No baš jučer je objavljeno da uskoro uvode dostavu u još nekoliko država među kojima je i Hrvatska, tako da se treba malo strpiti, samo još cijena nije poznata koja će biti za nas..
Merimobiles - čine mi se najviše oke, i imaju EU warehouse, tamo bi ja uzeo da sada kupujem mobitel
UPOZORENJE - sve ovo sam pisao više manje što sam pročitao po forumima i recenzijama i kopanju po netu. Pratim kineske brendove već više od pola godine i čitam što ljudi pišu po forumima, svoja iskustva itd.. Nisam još naručivao mobitel izvana, tako da nije ništa iz vlastitog iskustva..
Za kraj bi htio okačiti link mobitela koji ja trenutno pratim i čekam da izađe pa možda i naručim. Riječ je o Asusu
Asus Zenfone 2 - modeli s 2 i 4GB rama - ono što je najbolje mogao bi biti novi flagship killer jer cijena od 199$ kako je najavljena na CES-u od ASUS-a što je vrlo povoljno za model od 2GB rama i Intel procesorom.
Model s 4GB rama će naravno biti skuplji, nagađa se 400$, no sve će se znati 9.3 kada je služben izlazak mobitela.
Ono što je zanimljivo -
http://www.ubergizmo.com/2015/02/asus-zenfone-2-impresses-in-antutu-benchmark/ http://www.asus.com/Phones/ZenFone_2_ZE551ML/