Na Peugeot Looxor-u prednja vilica je jednostavne izvedbe, vrlo slična biciklu. Postoji donji ležaj s većim kuglicama koje su slobodne i gornji čije su kuglice puno manje i povezane su u košuljici. Kad sam to namjestio u ležište slijedi navrtanje matice koja će osovinu, na kojoj su štapovi i upravljač, pritegnuti uz ležišta u ramu. Jednostavno, ali naišao sam na problem. Na tu maticu se naslanja druga matica koja po principu "kontra navoja" treba osigurati fiksiranje u optimalnom položaju gdje nema zapinjanja ležaja, ali ni lufta.
No to nije sve. Tu je neka gumena brtva, pa podloška sa "zakačkama" i još jedna matica.
Zabilježio sam redoslijed rasklapanja, ali sam na kraju shvatio da je netko prije mene to već rastavljao i da je možda pogrešno složio. Slobodan sam to zaključiti, jer su i ostali šarafi izmiješani.
Dakle, nisam više siguran kako poredati matice i tu podlošku sa zavrnutim krilcima koji se kao osigurač trebaju uklopiti u zupce na maticama.
Bilo bi idealno kad bi na internetu bio video koji prikazuje postupak sastavljanja prednje vilice. Ako ga netko zna pronaći, bio bih mu zahvalan.