Općenito > Servisi

Akumulator Auto Krešo

<< < (6/9) > >>

3alfa3:

--- Citat: JogFromYamaha - 13 Veljača, 2015, 14:22:12 ---zato se svaki akumulator testerom za amperazu testirati mora inace neznas u kojem je stanju

--- Kraj citata ---

Da, to se tak dela, ali i akumulator koji nije punjen (ali ni praznjen) 12-24 sata ce na temelju voltaze pokazat u kakvom je stanju. Ta metoda me nikad nije iznevjerila

Za razliku od recimo nimh baterija koje jako dugo zadrzavaju napon, a slabe kapacitetom, olovne baterije se i na temelju napona mogu relativno dobro procjenit

ljubo46:
uz pravilno punjenje akumulatora bilo na vozilu ili na kucnom punjacu svaki bi morao potrajati minimalno 3godine..
tu postoje izuzeci a to su losi ne kvalitetni koji izdrže manje...
ali vjerujte mi naj naj akumulatori iz mog osobnog iskustva su VARTA... koštaju ali  i vrijede i uvijek cu ih kupovat..a za skuter kupim koji naleti jer mi svejedno stoji 3-4mjeseca i propada aku, pa onda nek propada jeftiniji.. :icon_thumright:

JogFromYamaha:
istina ak je rjec o 4 ampera onda te nije briga imas ih od 70 do 170kn

ako je skuplji onda yuasa fiamm banner to su dobri i pouzdani ostalo se ne isplati jer svaki defekt kosta grdo

Deijvid:
Skuter vozim skoro svaki ili svaki drugi dan, problem sam riješio polovnim gel akomulatorom sa otpada iz Trsta, stavit ću slike

JogFromYamaha:
uzmi LP-a i operi ga dobro
stavi frisku kiselinu, puni
izlij
stavi novu kiselinu puni
i vidi dal radi

cesto aku krepa od metalne prasine s ploca koje su malo oksidirale i onda na podu rade kratki spoj i prazne aku

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju