Općenito > Servisi
Akumulator Auto Krešo
JogFromYamaha:
ne postoji garancija vise od 6 mjeseci za motore jer znaju da je to sezonsko vozilo i nece oni snasati troskove jer se netko ne brine o njemu ili ne
naravno da je LP poznat po tome da rikavaju cak nakon 3 mjeseca oni koji drze su vise iznimka
inace kreso i slicni ducani su jos ok po tome kja daju 6 mjeseci od dana kupnje
dok akumulator servisi i ovlasteni ducani uvazuju garanciju od 6 mjeseci unutar sezone a sezona se racuna 30.3 do 30.9. i van toga nema garancije na nista
btw akumulator ti prdne na 2 nacina najcesce
ili je pothladen pa ga smao treba ugrijati na sobnu temperaturu i napuniti
i preporucljivo je ako je na ventiliranom prostoru na motoru da ga oblozis s stiroporom
drugi nacin je da je kiselina koju si nutra stavio upitna i samim izljevanjem kiseline i naljevanjem
friske kiseline se cesto da slabi akumulator osposobiti (naravno nakon naljevanja ide punjenje)
to funkcionira samo u uvjetu da nije kolabirala celija i da nema kratki spoj a to se vidi tako da ti akumulator nakon punjenja i stajanja od 12-24 sata ima oko 10V
to je onda mehanicka steta i nema tu nista osim kupovat drugi
anabellas:
pa evo vam primjer kolko bi trebo kostat http://www.topstart.hr/katalog/42/motocikli/proizvod/0113025/ciak-starter-moto-12v-14ah-l
i na to jos ide 10% rabata na gotovinu :icon_scratch:
Mec:
eto super onda svi u topstart po aku :headbang:
anabellas:
--- Citat: Mec - 13 Veljača, 2015, 12:15:47 ---eto super onda svi u topstart po aku :headbang:
--- Kraj citata ---
ja svoj kupio ;D
jel postoji taj LP 9Ah jeftiniji od 160kn (s rabatom) ?
The Nightrider:
--- Citat: ivanm - 13 Veljača, 2015, 10:49:44 ---nemaš kaj, garancija za akumulatore za skutere je 6 mjeseci..
ja sam prošlo ljeto uzeo Ciak za 75kn, najjeftiniji pa ćemo vidjeti.
kod akumulatora više marka niš ne znači jer su svi ista smeća..
prije 3 godine sam kupio za punto bosch, nekih 450kn je bio..
nakon 3 godine već posustaje, kad je vani ispod nule jako teško vrti, već sam ga punio 3x ove zime..
nema više onih yuasa koje su držale 10 godina.. kupi neki jeftiniji i goni dalje..
--- Kraj citata ---
Za Punta definitivno preopručujem njihov orginal - Magneti Marelli, kod Bertola sam ga platio ispod 400 kn, prvi koji je došao sa autom je 6 godina držao, drugu evo već 5-u godinu je u autu..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju