Općenito > Servisi

Akumulator Auto Krešo

<< < (4/9) > >>

zvonkec92:
moj 9Ah LP je bio dobar sve dok se nije ispraznio do nule,ustvari onaj drek za daljinsko paljenje ga je ispraznio jer vuce neku sitnu struju stalno, i tak 2x, posle toga kad ga napunim drzi 2-3 tjedna. stavim ga na punjač i na njemu moze bit 2 dana i stalno vuce 1A dok sve ostale akumulatore kad su puni kazaljka padne na nulu. a imam jedan mali LP od 3A, on je mjesec dana stajo prazan do kraja, napunio ga i ostavio evo ima vec 3 mjeseca stavim ga jucer na skuter vergla malo slabije al je zapalil.. znaci drzi struju :)

anabellas:

--- Citat: zvonkec92 - 13 Veljača, 2015, 13:10:52 ---moj 9Ah LP je bio dobar sve dok se nije ispraznio do nule,ustvari onaj drek za daljinsko paljenje ga je ispraznio jer vuce neku sitnu struju stalno, i tak 2x, posle toga kad ga napunim drzi 2-3 tjedna. stavim ga na punjač i na njemu moze bit 2 dana i stalno vuce 1A dok sve ostale akumulatore kad su puni kazaljka padne na nulu. a imam jedan mali LP od 3A, on je mjesec dana stajo prazan do kraja, napunio ga i ostavio evo ima vec 3 mjeseca stavim ga jucer na skuter vergla malo slabije al je zapalil.. znaci drzi struju :)

--- Kraj citata ---

e pa daj me podsjeti da ti dam kad si blizu onaj daljinski kaj si mi posudio.

3alfa3:
Aku koji nije dugo bio ispod cca 10V se da kvalitetno napunit i bit ce u redu. Problem je kad je napon nizi, ili ako je bio u tom stanju dulje vrijeme (tjedan i vise)

Inace, zanimljive su mi one "lampice" na akumulatoru koje pokazuju stanje napunjenosti. Tome ne treba vjerovat, jer pokazuje samo stanje jedne od 6 celija. Ko kaze da je ostalih 5 celija u dobrom stanju? Bolje i to nego nista, ali to zna zavarat ako se iskljucivo to gleda

anabellas:

--- Citat: 3alfa3 - 13 Veljača, 2015, 13:32:20 ---Aku koji nije dugo bio ispod cca 10V se da kvalitetno napunit i bit ce u redu. Problem je kad je napon nizi, ili ako je bio u tom stanju dulje vrijeme (tjedan i vise)

Inace, zanimljive su mi one "lampice" na akumulatoru koje pokazuju stanje napunjenosti. Tome ne treba vjerovat, jer pokazuje samo stanje jedne od 6 celija. Ko kaze da je ostalih 5 celija u dobrom stanju? Bolje i to nego nista, ali to zna zavarat ako se iskljucivo to gleda

--- Kraj citata ---

mislis na prikljucak od cteka onaj ili?

3alfa3:

--- Citat: anabellas - 13 Veljača, 2015, 13:39:52 ---mislis na prikljucak od cteka onaj ili?

--- Kraj citata ---

Ne, mislim na prozorcic koji je na vecini akumulatora za aute i svjetli zeleno kad je (kao) akumulator pun, a crno kad je prazan.

Inace, dovoljno je takav aku malo nagnut , pa odma "svjetli" crno  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju