Ostalo > Razne offtopic teme :)
Fiksni radari za snimanje brzine
3alfa3:
Evo, nasao sam pravilnik (trenutno vazeci - najnoviji) koji kaze gdje naljepnica treba biti:
--- Citat: ---Ovaj znak/naljepnica postavlja se na vjetrobransko staklo s unutarnje strane u gornji desni kut, a ako zbog veličine vozila to nije moguće onda u donji desni kut. Kod motornih vozila bez vjetrobrana postavlja se na prednjom desnom kraju vozila, a kod priključnih vozila na stražnjem kraju vozila, pokraj registracijske pločice.
--- Kraj citata ---
Corector:
Jedino sto me zabrinjava su ove kutije u drugim zupanijama, gdje je to :dontknow: cisto da me ne slika zbog 2kmh preko.
Inace super stvar koju bi volio imati u svom dvoristu kad mi netko dolazi.
A tamo kod tomica na nadvoznjaku prema NZGu kad su skinuli zvonkeca zbog svega necega, preticanje preko zabranjene trake, prekoracenje ogranicenja 40kmh.
Sad ti frajer stoji gore na nadvoznjaku, i ima pogled na drzicevu sjever-jug, slavonsku istok-zapad, i ima kameru na stativu i samo se okrece i putem radio veze dojavljuje motoristima i autistima koji te zaustave.
A frajer se nalazi prakticki u krosnji drveta kad dolazis od Heinzelove i nema sanse da ga skuzis, jedino po jako usporenom prometu po nadvoznjaju kuzi se da nesto smrdi.
I naravno, skoro na istom tom mjestu, cuci sa radarom iza znaka odakle se skidas sa ceste gdje je 70kmh na 40kmh, imas 50m da usporis.
JosipMarijanovic:
--- Citat: 3alfa3 - 26 Svibanj, 2015, 13:24:26 ---
--- Citat: JosipMarijanovic - 26 Svibanj, 2015, 13:19:23 ---Ako je na vilici naljepnica i murijak se sa kontra strane od one na kojoj je naljepljena, kako ju vidi osim da te zaustavi i trazi papire?
--- Kraj citata ---
A ako je nasred vizira, onda ju vidi u voznji i kako je oznacena? :toothy12:
Naravno da te treba zaustavit da bi vidio naljepnicu, bez obzira gdje ona bila. Na mom motoru je na vilici. Kad je parkiran, vidljiva je totalno i citko.
Zakon kaze da se vozilima koji nemaju prednje staklo (automobili, kamioni, busevi itd) lijepe na prednju desnu stranu vozila. Nije specificirano gdje, samo naprijed s desne strane vozila.
Evo moje, potpuno ispravno postavljene naljepnice
--- Kraj citata ---
Jel ju tu zalijepo stricek u stp ili ti sam?
Ako nije bitna vidljivost naljepnice da ju moze slikati sa kamerom, zasto su od ove godine duplo vece naljepnice?
Tomi_ZG:
Vidim gore pedera skoro svaki dan kad idem s posla,ja se dižem na Slavonsku s Držićeve i par puta se smrad okretao u mojem smjeru dok nije bilo puno buke od ostalih vozila,valjda odozgora čuje kak je runner fino u powerbandu
3alfa3:
--- Citat: JosipMarijanovic - 26 Svibanj, 2015, 14:50:27 ---Jel ju tu zalijepo stricek u stp ili ti sam?
--- Kraj citata ---
Sam. Pred stricekom koji je komentirao da bi ju i on tu nalijepio, ali sam mu reko da ja hocu ad to bude pedantno i ravno, a ne ukoso ;D
--- Citat: JosipMarijanovic - 26 Svibanj, 2015, 14:50:27 ---Ako nije bitna vidljivost naljepnice da ju moze slikati sa kamerom, zasto su od ove godine duplo vece naljepnice?
--- Kraj citata ---
Zato jer su negdje morali napravit prostora za oznaku eko norme koje prije nije bilo na naljepnici.
Inace, serijski broj naljepnice je u velicini 3mm visine. Stvarno mislis da kamera to uhvati u pokretu citko? Zasto bi kamera slikala naljepnicu kad ima reg plocicu koja je puno veca i citljivija?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju