Ostalo > Razne offtopic teme :)

Fiksni radari za snimanje brzine

<< < (12/41) > >>

3alfa3:
ajmo logicno

ak pokriva oba smjera, a kamera je samo sa jedne strane (valjda?).... Znaci da ce one u dolasku fotkat s prijeda, a ove iz smjera na cijoj je strani montirana kamera - straga. Kako drugacije?

Jedino ak nije kamera s obje straane kutije - onda moze slikat od kud hoce

A to kaj si citao..... To je vjerojatno ono kaj u Splitu vec par godina postoji. Slika u dolasku koliko sam shvatio.

Ovi uredjaji nisu isti kao ti u Splitu jer u Splitu nema mogucnosti trenutne provjere tablice nego se radi samo o radaru sa kamerom (mozda prati i prolazak kroz crveno - ne znam, nisam vidio uzivo gdje su postavljene u ST)

Kome se neda riskirat ima 2 opcije. Vozit po propisima ili vozit bez tablice. U drugom slucaju, kazna je 150kn ak se plati u roku 3 dana. Ne zvuci lose  ;D

JosipMarijanovic:

--- Citat: 3alfa3 - 26 Svibanj, 2015, 13:02:01 ---
--- Citat: JosipMarijanovic - 26 Svibanj, 2015, 13:00:25 ---Hoce jer se naljepnica mora vidjeti na skuteru/motoru. A zakonski gledano na vilici nebi smjela biti jer nije vidljiva.

--- Kraj citata ---

Nije istina.

Uostlom, naljepnica sluzi samo zato da drot moze vidjet bez provjere jel vozilo registrirano. Itekako je u tom slucaju vidljiva na vilici.

Zapravo, smisao naljepnice je samo ako ju drot ne vidi da ti napise kaznu jer je nemas  :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

U Europi sluzi i za slikanje motora da dobiju kaznu. I zato ih lijepe na prednje oklope/plastike/vizire.

Ako je na vilici naljepnica i murijak se sa kontra strane od one na kojoj je naljepljena, kako ju vidi osim da te zaustavi i trazi papire?

Isto kao i tablica, naljepnica mora biti na predviđenom mjestu inace imas kaznuu slucaju mrzovoljnog policajca koji trazi svaku sitnicu

Tomi_ZG:
Bumo vidli,rekli bi slijepci,pa ćemo bit pametniji  ;D

Ja i uvaženi član foruma Suhi aka SF2 Freak već imamo par testova za kameru  ;D

3alfa3:

--- Citat: JosipMarijanovic - 26 Svibanj, 2015, 13:19:23 ---Ako je na vilici naljepnica i murijak se sa kontra strane od one na kojoj je naljepljena, kako ju vidi osim da te zaustavi i trazi papire?
--- Kraj citata ---

A ako je nasred vizira, onda ju vidi u voznji i kako je oznacena?  :toothy12:

Naravno da te treba zaustavit da bi vidio naljepnicu, bez obzira gdje ona bila. Na mom motoru je na vilici. Kad je parkiran, vidljiva je totalno i citko.
Zakon kaze da se vozilima koji nemaju prednje staklo (automobili, kamioni, busevi itd) lijepe na prednju desnu stranu vozila. Nije specificirano gdje, samo naprijed s desne strane vozila.

Evo moje, potpuno ispravno postavljene naljepnice

zvonkec92:
al bu crni sprej imal posla :) 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju