Evo mene opet.
Situacija je ovakva. Do prije 4 dana sve je bilo ok, jedino malo nekad bi mi se ispraznio akumulator od muzike pa bi na kurblu upalio i sve bi bilo normalno za par minuta vožnje, išlo bi na anlaser i sve 5. I sad je 2 dana je stajao u garaži i dođem ja, nema opće struje, tj ima nešto sitno toliko da teškim mukama diže cajger od benzina kad dam kontakt, ali od žmigavaca trube i ostalog niti glasa.
I ok palim ja na kurblu 0 bodova, kurblam neko vrijem ništa, i tako malo počistim svječicu malo kapnem benzina u cilindar i nakon 20 minuta muke upali, to je bilo jučer, onda sam se provozao misleći da ću napuniti akumulator, vratim se kući, ostavim ga preko noći. Danas idem opet, akumulator još prazniji nego jučer, isti simptomi, ništa ne reagira, samo se malo teškim mukama polako diže cajger od benzina. I tako ja probam opet počistit svječicu ulit malo benge u cilindar i prištopat dovod zraka, kurblam i ništa.
Pa probam otvorit ful gas pol gasa četvrtina trećina 2 trećine gasa, kurblam-ništa, i kurblam ja kurblam neko vrijeme, svako malo pokušam očistit opet svječicu i malo još ulit benzina pošto je suha svječica bila kad sam ju izvadio, i kurblam i kurblam, 0 bodova.
Pol sata muke i nisam uspio upalit, molim vas pomozite.
Otkopčao sam sve điđe miđe(muzika alarm) ništa ne troši, osigurač čitav akumulator prazan.
Probao spojit direkt napajanje od kompa 12 v paralelno na akumulator nije imalo učinka.
Jako sam očajan i molim vas pomozite mi. Akumulator nemam di napunit ali to nema veze mora upalit i ovak na kurblu, ako ima neke veze sa strujom možda kod ključ jer imam kod ključ pa imajte to na umu.
Znači valjda iz nekog razloga ne baca iskru. Ali kad kurblam onda mi se pale malo glavna svjetla, to znači da alternator funkcionira, jel tako?
+ još rade eagle eyes znači nešto struje sitno ima, i kad stisnem kočnicu onda mi se spušta cajger od benzina jer valjda se pokušava upalit štop svjetlo ali nemože.
Kabel od svječice(NGK) ne vjerujem da ne valja jer je još prije par dana radio a nisam se vozao opće. Svječica je stara mjesec dana (NGK BR8ES)
Svječica je ful crna.
Hvala unaprijed