evo ovako,
skinuo sam rezervoar i fergazer oprao i jedno i drugo.
Fergazer ispuhao sve dizne, stavio glavnu 85( ta je bila na mom skuteru i sa njom je radio odlično), vratio fergazer, stegnuo dobro na prirubncu koja je nova, stavio diht masu između glave i prirubnice, rezervoar ispraznio oprao....iz njega je iscurilo uz stari benzin hrpa crvenog mulja( valjda hrđa) jedan šaraf za knauf i rastopljeni čep od plastične boce( nevjerojatno je kaj je klinjo radio na tom motoru) nalio sam novi benzin.
E sad imam nekoliko pitanja za znalce:
1. Vakum pumpicu sam ispitao tako da sam ustima povlačio zrak iz donje cjevčice i onda bi se čulo" tuk" i benzin bi malo prokapao iz gornje cjevčice. Povlačio sam zrak slabije i jače, uvijek se čulo tuk ali nije uvijek jednako curio benzin. Jeli to dobro?
2.Nemam airbox,utječe li to pa neće upalit nikako, inače stavim krpu ispred fergazera da stvori kao otpor?
3. Iskra je na svječici ajmo reći srednje jačine, plave boje, mijenjam dvije svjećice od kojih je jedna nova, iskra je ista na obje i ne pali sa nijednom, može li se tu nešto promjeniti, izmjeriti il neš? Magnet sigurno dobro stoji i ima kajlu, nikad ga nitko nije skinuo, pa ni ja jer ga je kinez stegnuo ko konj i ne mogu ga odšarafit...
4. Između kurblanja sam skidao svjećicu koja je bila mokra, kurblao sam na način, desetak puta bez gasa, jedan put sa pola gasa, dva puta ful gas, pa opet deset puta bez gasa... ništa.niti trzaj. Radm li nešto krivo?
5. Ventile sam provjerio 005 gornji, 0.1 donji, kompresije valjda ima, mašina ima 5000 km, ne znam kak da provjerim kompresiju? otpor ima na kurbli onako normalno za 50cc.
6. El. čok sam sam spojio na punjač žuta plus, zel masa, grije se al nisam primjetio da se iglica miče, ikuda, kako mora radit?
7. Fergazer se čini ok, membrana je čitava, vijak smjese zavrnut do kraja pa odvrnut za 2 kruga.
Kaj još mogu napravit po pitanju fergazera? Što se tiče čoka vjerujem da je dobar a i probao sam krpom začepit usis fergazera ali ni jednom nije htio sastavit, kaj još???
8. Frend mi je dao potpuno novi akumulator koji u sebi nema kiseline.
Di mogu nabavit kiselinu za akumulator, ide li u kakvom omjeru sa vodom i kako se to onda radi, punjenje i to ?
Unaprijed hvala, sve ideje su dobro došle...