Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: baotian 50 ne pali  (Posjeta: 6719 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trudna tableta

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: italscooter 50
baotian 50 ne pali
« : 07 Siječanj, 2015, 11:45:31 »
Pozdrav i sretna nova svima...
ovako... odlučio sam od dva krša složiti jedan koji radi . Znači oba motora su dobivena po smiješnoj cijeni i oba neispravna. Na prvom je krepala bobina i cdi, te fale airbox i vakum pumpica. Na drugom je krepalo paljenje i fali airbox. Stanje fergazera je na jednom i drugom nepoznato, optički se čine ok.
e sad... na ovom prvom sam uspio dobiti iskru stavivši bobinu i cdi sa drugog, kao i vakum pumpicu. Iskru definitivno ima, benzin dolazi u fergazer ali nema šanse da upali, kurblao ga jedno 50 puta i usput strgao kurblu :toothy3:
Nakon dugotrajnog kurblanja primjetio sam (probao sa oba fergazera) da benzin se pojavi na onom grlu(usisu) karba.
Pitanje je koliko je benzin u rezervoaru star, jer je motor vjerojatno dugo stajao, ima li to veze?
Probao sam začepiti grlo karba  laganom krpom da simuliram kao airbox i filter ali ništa, niti jedan takt.
Što se tiče automatskog čoka ne znam jel radi nisam ih još skidao i isprobavao
Što još predlažete da se napravi da bi upalio???
unaprijed hvala

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: baotian 50 ne pali
« Odgovori #1 : 07 Siječanj, 2015, 14:23:01 »
skidaj fergazer operi ga
operi tank i nalij cistog benzina pa probaj opet

Offline trudna tableta

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 12 Siječanj, 2015, 08:04:00 »
evo ovako,
skinuo sam rezervoar i fergazer oprao i jedno i drugo.
Fergazer ispuhao sve dizne, stavio glavnu 85( ta je bila na mom skuteru i sa njom je radio odlično), vratio fergazer, stegnuo dobro na prirubncu koja je nova, stavio diht masu između glave i prirubnice, rezervoar ispraznio oprao....iz njega je iscurilo uz stari benzin hrpa crvenog mulja( valjda hrđa) jedan šaraf za knauf i rastopljeni čep od plastične boce( nevjerojatno je kaj je klinjo radio na tom motoru) nalio sam novi benzin.
E sad imam nekoliko pitanja za znalce:
1. Vakum pumpicu sam ispitao tako da sam ustima povlačio zrak iz donje cjevčice i onda bi se čulo" tuk" i benzin bi malo prokapao iz gornje cjevčice. Povlačio sam zrak slabije i jače, uvijek se čulo tuk ali nije uvijek jednako curio benzin. Jeli to dobro?
 2.Nemam airbox,utječe li to pa neće upalit nikako, inače stavim krpu ispred fergazera da stvori kao otpor?
3. Iskra je na svječici ajmo reći srednje jačine, plave boje, mijenjam dvije svjećice od kojih je jedna nova, iskra je ista na obje i ne pali sa nijednom, može li se tu nešto promjeniti, izmjeriti il neš?  Magnet sigurno dobro stoji i ima kajlu, nikad ga nitko nije skinuo, pa ni ja jer ga je kinez stegnuo ko konj i ne mogu ga odšarafit...
4. Između kurblanja sam skidao svjećicu koja je bila mokra, kurblao sam na način, desetak puta bez gasa, jedan put sa pola gasa, dva puta ful gas, pa opet deset puta bez gasa... ništa.niti trzaj. Radm li nešto krivo?
5. Ventile sam provjerio 005 gornji, 0.1 donji, kompresije valjda ima, mašina ima 5000 km, ne znam kak da provjerim kompresiju? otpor ima na kurbli onako normalno za 50cc.
6. El. čok sam sam spojio na punjač žuta plus, zel masa, grije se al nisam primjetio da se iglica miče, ikuda, kako mora radit?
7. Fergazer se čini ok, membrana je čitava, vijak smjese zavrnut do kraja pa odvrnut za 2 kruga.
Kaj još mogu napravit po pitanju fergazera? Što se tiče čoka vjerujem da je dobar a i probao sam krpom začepit usis fergazera ali ni jednom nije htio sastavit, kaj još???
8. Frend mi je dao potpuno novi akumulator koji u sebi nema kiseline.
Di mogu nabavit kiselinu za akumulator, ide li u kakvom omjeru sa vodom i kako se  to onda radi,  punjenje i to ?
Unaprijed hvala, sve ideje su dobro došle...

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #3 : 12 Siječanj, 2015, 10:20:54 »
ako ti iz tanka ide smece van onda ga operi jer je to hrda i smece

vakum ventil dok potegnes  vakum mora otvoriti mlaz kak je sirok pipac i mora teci gorivo dok ti prestanes vuc on treba stati, ako ne radi tako je zastopan ili defektan
iskra koja je plava je ok
filter zraka moras nabaviti jer bez njega nista nemozes voziti ni ustelat
ventili su ti rastelani oba moraju biti na 0.05mm

cok ti mora nakon minutu izaci van na cca 25mm od crnog postolja i dok ga istekas u 5 minuta se mora vratit nazad inacce nevalja
kiselinu mozes kupiti u svakom akumulator servisu na litru ili ti ju on natoci 14kn je litra

vidi sve 3 membrane u fergazeru jedna ti je gore glavna, jedna ti je u šalici fergazera kaj tira onu pumpicu za doljevanje i jos jedna ti je iza polumjeseca gasa di se sajla stavlja sve trebaju biti ciste i citave

Offline Booster 1

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mbk Booster
  • Moja Kaciga: Givi BKCR
  • MojSetup: Italkit 50
  • MojSpuh: na dane
« Odgovori #4 : 12 Siječanj, 2015, 11:39:39 »
Da znas samo koliko sam žulja na nozi natrao od te kurble na baotianu isto sam tako od dva krša sastavljao jednog uzeo ih za smjesne pare imao sam iskru i gorivo al nece sastavi nakraju sta  ??? hebena masa bila u pitanju imao sam iskru al ocito ne dovoljno dobru  :redface: Dodao jednu zicu sa masine na zeleni staker na bobini motor pali vozi ako je sve tako kako kazes onda je to to .
I jedan savjet stavi na busilicu mali gedor 13 i pali na busilicu sa strane magneta poštedi kurblu a i nogu :headbang:
« Zadnja izmjena: 12 Siječanj, 2015, 11:42:29 Booster 1 »

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 12 Siječanj, 2015, 12:04:33 »
i vidi dal je masina ufazena

Offline trudna tableta

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 12 Siječanj, 2015, 13:50:53 »
Mašina je u fazi gledao sam i to prije nego ću gledat ventile. Oznaka T poravnata sa onom izbočinom, rupe na bregastoj stoje kako treba( poravnate, velika prema gore). Ventili slobodni za štelanje ( to ću danas napravit jer mi je frend donio špijune) .Probat ću i ovo sa masom, što je vrlo lako moguće jer je na tom motoru klinjo toliko uništio struju, cvikao, ljepio, gulio, sprejao autolakom  da sam morao staviti sa ovog drugog cijelu instalaciju koju sam uzemljio samo na onom šarafiću kod reglera što najvjerojatnije nije dovoljno. Probat ću sve kaj ste mi savjetovali pa javim rezultat. Bez obzira na ishod hvala na odgovorima. Razlog iz kojeg slažem taj kramp je ujedno i da nešto naučim pa da znam za svoga kad NEDAJ Bože zatreba. pozdrav javim se

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #7 : 13 Siječanj, 2015, 00:18:34 »
Probaj ufazit još jednom.

Ja gledao kad je klip bio na vrhu, tako stavio i bregastu da se poklapa i nikad ni jednog takta, nebi Bog. Opet skinuo, zavrtio još jednom da klip dođe na vrh, u mm pogodio oznaku sa slovom na magnetu, vratio sve nazad kako ide i odjednom pali. Tako da se igraj sa tim malo, osjetljivo je to, triba pripazit.

Il za početak najjednostavnije da uštrcaš malo goriva u cilindar sa špricom, vrati svjećicu i probaj upalit.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline trudna tableta

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 13 Siječanj, 2015, 07:30:14 »
probao sam stavit benzina u cilindar , ništa, rastavio fergazer, propuhao još jednom dizne, pregledao sve membrane sve ok, spojio dodatne mase uzduž i poprijeko, naštelao ventile, vakum pumpicu provjerio radi kako treba, uglavnom napravio sve kaj mi je jogfromyamaha rekao+ mase,  kompresiju sam provjerio tako da sam stavio prst na rupu od svjećice i kurblao, ima kompresiju i to fajn, nakon cijelog popodneva drkanja po tome skužio sam da je svjećica sada suha. Kurblao više puta, ponekad sa full gasom svjećica suha, ma nek ide u tri pm.
Zakaj pak sad je svjećica suha, koji k?  Probao sam rukom začepit usis fergazera i osjeti se da vuče kad je dan full gas, nakon nekolicinu kurblanja na usisu frge pojavi se benzin koji curka van, vjerojatno nakon kaj ga ona pumpica koja se stisne kad je ful gas štrcne. Probat ću još danas ako ne uspije, ide u dijelove, nek ide u u 3pm, ne da mi se više smrdit po benzinu :sad3:

Offline montis

• forumski biciklist
  • Mjesto: Velika
  • Moj Skuter: Aprilia sr50minerali
  • Moja Kaciga: Airoh
« Odgovori #9 : 13 Siječanj, 2015, 09:23:02 »
Pa onda neradi vakum pumpica i nedaje dovoljno goriva. A dali si provjerijo filter goriva i da nije kojim slučajem on obratno spojen

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 13 Siječanj, 2015, 09:32:01 »
Pa iščupaj dovod goriva sa karburatora i kurblaj, ako izbacuje gorivo onda je okej, ako nema goriva onda je do njega. Pogle to s fazom još jednom i pripazi da ti magnet bude u milimetar s oznakom, makar magnet ima samo diskretne pomake.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline trudna tableta

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #11 : 14 Siječanj, 2015, 10:22:55 »
Hvala svima na odgovorima i prijedlozima, dodijalo mi smrdit po benzinu pa sam ga prodao.ne da mi se više... hvala još jednom

Offline firo

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #12 : 22 Travanj, 2015, 23:59:25 »
Pozdrav uh taman naso temu nakon dugog zujanja po forumu pa da pocnem
to je kod mene problem kupio za smjesne pare reganog cijelu godinu kao teze pali,kupio novi aku(al palim sa auto aku da ne unistim novi)kurba ne vraca,, na anlaser pali svaki 250 put,friski benzin novi filter benzina, benzin prima jer se filter napuni...primjetio sam da mi baca na filter zraka benzin nisam jedino probao ovo sa masom(budem sutra) svjecica je mokra i ima iskru cim oce upalit ali eto stvarno tesko narucio i nove karike jer prosle sezone je samo remen i ulje mijenjano  aha i sajla brzinomjera je pukla,,skinuta je blikada i vec je nekaj mrdano oko karba jer su sarafi malo zglodani....sta bi se dalo napravit da to kinesko .....vozi
« Zadnja izmjena: 23 Travanj, 2015, 00:01:39 firo »

Offline skoda90

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • MojSetup: 1 N 2 3 4 5 6
« Odgovori #13 : 23 Travanj, 2015, 01:06:49 »
Plovak dignut osto zato ti ode na filter zraka i nemoze upalit od previse goriva

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline firo

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #14 : 23 Travanj, 2015, 01:57:27 »
Plovak dignut osto zato ti ode na filter zraka i nemoze upalit od previse goriva

a ocistio sam cijeli barb.

Offline firo

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 23 Travanj, 2015, 20:01:33 »
eo ga pali na zub malo je plovak steko to se namjestilo i ventili postimani.....ide vozi ja sretan,,,samo imam problem ne rade mi zmigavci a svjetlo radi i nisam siguran da puni aku????jel ima kakav osigurac il nesto

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 23 Travanj, 2015, 20:12:49 »
Imaš osigurač odma kraj akumulatora na crvenoj žici, bar bi treba imat, ako ga neko nije već izbacia :binkybaby:

A instrument u ruke i vidi jel ispravan osigurač, jel se puni akumulator...

Offline firo

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #17 : 23 Travanj, 2015, 20:21:28 »
ma ima neki mali osigurac on je ok  al sam mjerio na zarulji od zmigavca i nedobija struju a zarulje su ispravne svjetla rade tabla radi samo zmigavci ne radi ni prednji ni zadnji(sutra cu pogledat prekidac nekako mi je on sumnjiv)
« Zadnja izmjena: 23 Travanj, 2015, 22:24:46 firo »

Offline ddr1802

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: F15
  • MojSetup: malossi sport , top plava radilica ,malossi usis , malossi d
  • MojSpuh: malossi mhr replica
« Odgovori #18 : 23 Travanj, 2015, 22:35:59 »
Ako ti nerade zmigavci onda ti je otisel automat (relej)zmigavaca .. on ti je smjesten u volan. Ili ispod prve maske nesjecam se sad vise tocn. ... tak je.meni bilo na batini

Offline skoda90

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • MojSetup: 1 N 2 3 4 5 6
« Odgovori #19 : 23 Travanj, 2015, 22:51:13 »
Tako je tamo se nalazi relej.ali zar nebi trebali skroz radit zmigavci kad ode relej?ili postoje obje mogucnosti tj da neradd uopce :p