Pozdrav ekipa
Treba mi mala pomoc. Naime, zivim i radim u splitu te imam prijavljeno boravište ovdje ali mi je prebivaliste u dubrovniku.
Kroz mjesec dana planiram kupiti skuter u dubrovniku i prebaciti ga u split, pa me zanima koja je procedura.
Solucija 1:
Da li je moguce napravit kupoprodajni u dubrovniku, a ostatak papirologije (porez, prometna itd) rijesavat u splitu ? Citam posvuda da je to moguce samo u mjestu prebivalista ali mi je to debilizam ako sa prijavljenim boravištem mogu u splitu vadit porezni karton, radit itd...
Nadalje, motor je registriran do 9 mjeseca 2015...
Ako je moguce platit porez i prebacit prometnu u splitu, da li to znaci da onda moram mjenjat i tablice te ponovno registrirati motor ? Sto moram napravit da izbjegnem ponovnu registraciju u splitu i promjenu tablica te da li je to uopce moguce ?
Solucija 2:
Citao sam da ako je motor registriran na mene i ako sam vlasnik da mogu u drugom gradu produzivat registraciju, no opet, da li je moguce registrirat motor na mene u dubrovniku bez da mora opet na tehnicki (problem je sto bi onda morao stavljat blokade i izgubit tonu vremena).
Citav problem i konfuzija mi nastaje jer moram tu cijelu proceduru izvest na najbolji i najbrzi nacin, uz minimalno troskova, bez da izgubim previse vremena. Idealno bi bilo da mogu izgubit samo subotu i nedjelju (samo ovjera kupoprodajnog) bez da moram gubit radni dan i trazit slobodno, no opet, i to bi bilo prihvatljivo ako mogu registraciju prebacit na sebe u dubrovniku a da je mogu nadalje samo produzivat u splitu.
Ispricavam se ako su post ili moje nakane mozda malo nerazumljive, pa ako vam sto nije jasno, samo pitajte