posto mi skut ima 17000km i nikad nije bio na servisu kad sad stavim nove rolice remen klizace i spuh ima da se preporodim. na zalost nasao sam samo arrow spuh za minarelli repliku u osijeku i dodje me 1400kn bez ruku... jel se njima idu i rolice i federi?
http://www.arrow.it/eng/catalogo/linee.asp?IDLinea=105
Poželjno je zamijeniti karike, dihtunge i ležajeve radilice. Nije preveliki trošak a puno znači. Onda si bez brige još 10000+ km. Ovak ipak to nije to.
Spuh sam po sebi i nije skup - 1400 kn. Jer recimo u Yamahi imaš tvorničkih auspuha između 1600 i 3500 kn. Svi ovi aftermarket auspusi su većinom rezonantni i postižu maximalnu snagu na visokim okretajima (tipa 8000 i više) i na malom rasponu okretaja (npr. između 7000 i 8000) za razliku od tvorničkog spuha koji je iznad 7000 okretaja mrtav, motor s njim ima manju snagu ali može raditi na velikom rasponu okretaja (od 3500 do 7000).
Preporuka za serijalu je LeoVince ZX, Arrow Performer, Yasuni Z. Da bi natjeral motor da radi na višim okretajima, odnosno na okretajima koji trebaju biti za određeni auspuh, trebaš pogoditi idealnu gramažu rolica. To nije stvar teorije nego stvar prakse i isprobavanja. Ako su serijske rolice 6.5 grama, ti trebaš negdje oko 4 grama na ZX-u itd...