Ovoga puta sam dobio na test kymca, model
people 200 S..
Ali na raznim stranicama već postoje testovi našega modela, pa sam otišao korak dalje i usporedio ga sa kinezom cfmoto
e-charm 150..
Evo prvo neke tehničke usporedbe da dobijemo bolji uvid:
| People 200 S | E-Charm 150 |
motor | 4T, 163 ccm | 4T, 152 ccm |
potrošnja benzina (u litrama) | 3,7 | 3,2 |
snaga (KS) | 11,3 | 11,5 |
hlađenje | zrak | voda |
kočnice (ispred/iza) | disk/bubanj | disk/disk |
cijena (cca. u kunama) | 21000 | 16000 |
Na prvi pogled sve je jasno, kineski e-charm u svemu je "bolji" , ali treba uzeti dozu rezerve, ipak kymco ima par aseva u rukavu s kojim pokazuje tko je "jači"u ovom kratkom testu .
MOTOR
Tu je Kymco napravio vrhunski posao, agregat vuce do 100 km/h bez rupa u ubrzanju, vuče konstantno i na njega se vozač uvjek može osloniti, gdje sam e-charm se ne može pohvaliti tim karakteristikama, iako ima par kubika manje , i postiže jednaku konačnu brzinu od 105 km/h, njegova brzina tj. ubrzanja nisu tako tečna kao i kod kymca. Potrošnja echarma je zavidna pa mu tu možemo naći razloge zašto su preformanse mrvicu tromije.
VOŽNJA
U vožnji se osjete dva detalja, motor koji je na kymcovoj strani i ovjes koji je podjednak. Iznenađujuće je kymco lagan naprijed, što se osjeti kao nedostatak u bržim zavojima i općenito u zavojima, ali mrvicu bolji amortizeri to pokrivaju. Kočnice su zadovoljavajuće iako ne bajne na oba modela . Mala napomena: echarm tu s zadnjim diskom je ugodniji za vožnju tj. kočenja...
CIJENA..
Odmah prelazim na cijenu, jer ona objašnjava neke druge detalje, kymcovi "satovi" , i završna obrada su
daleko bolji, detalji kao što su halogena svijetla također idu u prilog kymcu i tu se vidi glavni razlog zašto je kymco skuplji.. Ali ostaje neobjašnjeno zašto kymco nema vodeno hlađenje ili makar zadnji disk koji se osjeti u vožnji kao veliki plus. Ipak je 5000 kuna skuplji. Kupcima kojima je to bitno, vjerovatno će pogledati jačeg brata people 250S . Oni koji se odluče na ovaj model biti će svejedno jako zadovoljni. Kinez E-Charm ionako cilja na one kojima detalji nisu bitni , već je cijena u prvom redu , ona je njegov strašan adut.
Zahvaljujem se
moto shopu "AVE"i Goranu koji mi je ustupio doslovno svoj kymco people 200S crvene boje . HVALA
Više na
FORUMU Kliknite ovdje da pročitate ovaj članak!