Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
kosta:
Ako ti na full gasu ide slabije nego kad alo popustis gas pro mjeni glavnu diznu.
85 za početak.
Ja imam na serijali 86 i po cajgeru ide 70_75 s mojih 96 kila.
zvonkec92:
ja sam imao 88 diznu, i naravno da sa serijskom diznom nemre postić krajnju brzinu kao sa većom diznom jer mu na višim okretajima treba i više goriva, a ovak ti nema snage. variomat onaj sa ebaya NEEE kupuj ni slučajno jer toništa nevalja i ne daje nikakve performanse, možda i daje al j anisam primjetio neku osjetnu razliku. i taj variomat je napravljen od sira i piksa u njemu se pojede za 200km, pucaju kalote, stupići.. meni se najbolje pokazao malossi multivar za minarelli/pežo ( isti su ) samo na nejga staviš svoju kalotu i svoje rolice, ili uzmi BGM Supertune to je isti multivar samo 200kn jeftiniji, možda i remen trebaš zamjeniti ako nisi nikad do sad.
trudna tableta:
Evo ovako, otvorio sam frgu i otkrio da je tvornička dizna 85, pa mi nije ostalo drugo nego da probam sa ovom 90. Usput sam izvadio spužvu(filter) iz airboxa i probao motor, uopće ne vuče.
Vratio filter i odvrnuo vijak smjese na frgi, motor je potegnuo ali uz trokiranje na svakom zavoju i max brzinu 60. Onda sam zavrnuo vijak smjese dobio max 70 ali uz konstantno trokiranje pri puštanju i dodavanju gasa, igrao sam se tako sa vijkom smjese i dobio ništa.Nikako ne radi dobro. Pošto cijelo vrijeme pada neka glupa kišica, vratio sam 85 diznu, motor nije zatrokirao ni jednom, potegne ali bez momenta, pa sam mu zategnuo vijak smjese za jedaqn krug i dobio natrag moment. Opet ide kao i prije i tako je za sada. Iznenadilo me da je tvornička dizna 85, znači li ovo da je 90 prevelika ili samo ja ne znam naštelat. Ima li tko za prodati diznu 88 m4.
Usput sam promjenio remen, skinuo sa baotiana kojeg imam za dijelove, širine je skoro 18mm i skoro nov, u usporedbi sa mojim koji je bio širine 15mm, razvučen i izmučen, ali ništa nisam dobio kaj se brzine tiče.
Šta da sad radim po pitanju fergazera, zna li netko kako pravilno namjestiti smjesu na tom čudu
Adam:
Po meni ti je problem u getribi... Jer ti nemože razvuči više od 60-65kmh .. Nemoj ništa po fergu šarafit ostavi
onako kako ti najbolje potegne... Prvo izmjeri broj okretaja zvona (ispod poklopca) kad se kotač okrene za jedan
krug !! Mislim da imaš kratku getribu , prvo to izmjeri pa čemo vidjet dalje,,.. :icon_biggrin:
trudna tableta:
Hm, probat ću provjerit prijenos, ali mislim da nije do njega.
Koliko znam do sada, od ovih sa 10 colnim kotačima silverstone i quingi imaju kratku getribu a italscooteri,baotiani speedy dugu..Neka me isprave ako nisam u pravu.
Isto tako pri njegovoj max brzini 70 nije na najvišim okretajima, jer na nizbrdici bez problema dobije još brzine i okretaja. Kad je bio 50cc znao je nekada na dužoj ravnici dići kazaljku do 75-80, a sada ne može, zato mislim da nije do prijenosa već vjerojatno smjese, frge ili nešto treće.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju