Tehnički kutak > Tuning 4T skutera

Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....

<< < (25/33) > >>

zvonkec92:
buraz gle ovak je kod mene, meni bu sve pasalo na đek, a ova dodatna zelena je samo dodatna masa za namotaje i to se lako sredi :D

50cc

125cc

trudna tableta:
hm, budem provjerio ugl. razlike koje sam primjetio na prvu su da 50 regler ima 4 žice a 125 ima 5 žica, kontakt bravica od 50 ima 5 žica a od 125 4, plovak rezervara od 50 ima 3 žice a od 125 2 i tak...budući da sam skuter zbog varenja ogolio do kraja a i 125 sam dopeljao doma, a 50 je upitan zbog svega kaj je bilo, odlučio sam komplet instalaciju od 125 staviti na 50, i sad naravno oko motora mi sve štima jer cdi i regler idu od 125 ali ne paše na prekidače ,vurice, bravicu i plovak od 50.

Zvonkec ak si siguran da je zelena uzemljenje namotaja onda ti ne bi trebao imati problema, baš ću provjerit kak je kod mene, jer se nisam baš ni koncetrirao previše na taj jack kad sam mislio komplet struju od 125 stavit.

trudna tableta:
promjenio usput kočioni sustav naprijed i vilicu stavio sa novije 50tke jer je moje bilo u banani, stavio sam instalaciju od 125, i probao pripasati na prekidače na volanu od 50, niš ne radi kak treba, svi žmigavci žmigaju istovtemeno, skup sa štop svjetlom i tak, uglavnom kupusana žešća. Ali sam ga kresno i propeljao se krug po kvartu sa onak obješenim žicama na sve strane.
IDE MALI :headbang: a dere se ko veliki :toothy12:!! nisam ga baš ni stisnuo kak treba jer se spulja dere u tri pm, a kod mene mirno obiteljsko naselje al fkt lijepo potegne iz mjesta , bit će to dobro kad se složi. ostala je još ta nesretna struja za složit pa onda malo testiranja. Desni lager na radilici ili nešto na desnoj str mašine se opako čuje, kaj bi to moglo biti? Kurbla nekaj šteka, to sam čuo na dosta 125tica da jebe, zakaj to?

zvonkec92:
kurbla na 125 je ko i na 50 nuzno zlo, i to se koristi bas u kriznim situacijama kad nemas doma ni kablove da se spojis na drugi aku. tak da to rade ne diraj..  na desnoj strani masine moze rostat bendix jedino, lezajevi na radilici ne odlaze bas, pogotovo ne na mrtvim 125-cama..

eo ti slike dok sam ja svoju malu 125 slago da vidis kak izgleda to iznutra da znas kaj te ceka kad bus otvaro masinu

a zupcanike kurble si ovak namjesti kak je i kod mene, tak najbolje radi i nema puno praznog hoda

trudna tableta:
danas složio struju, pripasivanja pun k, niš sa ničim nije pasalo i uspio složit da sve radi kak Bog zapovjeda. Prije testiranja još provjerim ulje i skužim da ga nema!!!!!! Pa zato ja i mislim da ruže lageri na radilici!!! Donor je bio bez kapi ulja u mašini i tak sam ga dopeljo nakon kupnje doma cca15km!!!! pas mater!!! Niš, natočim , krenem štelat skuter isto radi kak god okreneš šraf. Krenem se vozit, potegne iz mjesta do 30-40 i onda ko pedesetka do65 max. Primjetio sam da se motor grije ko lud, nakon pet minuta rada na leru smrdi koliko je vruć. Reko idem probat, nejde kur*u, probam štelat, jad i bijeda i skužim da mašina smrdi. Vraćam se doma 2 km, Vmax 65 pustim gas i krene plavi dim iz auspuha minutu i onda niš, stanem iz mašine isparava plavi dim , ulje gori!! Motor je kipuć, kapa ulje negdje ispod kuplunga, vjerojatno semering na radilici, a iz cijele mašine se dimi plavi smrdljivi dim gorućeg ulja. Došo doma ugasim motor, sve pucketa a iz mašine se dimi još 5 minuta ulje kao da si maslinovo ulje stavio na vruću tavu!!! koji k. Zadovoljan sam kak sam napravio swap i sve i sad mi se raspala mašina :laughing3:  Zato ga je smrad i prodavao, skužio sam da motor čudno smrducka kad sam ga kupovao al sam mislio da je zato kaj je stajao više od pol godine pod ceradom, pa se navukla paučina i blato od kiše... Da stavimo točku na i , prirubnica se rastalila od vrućine i pukla, tak da sad više neće ni upalit.  Pretpostavljam da uljna pumpa ne radi, zato se valjda grije nezz.  Zvonkec oš prodat tu mašinu sa slika..? :sad3:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju