Ostalo > Razne offtopic teme :)
Eurosuper 95/98/100
3alfa3:
Inace, i u aute i u motor tocim na INI ES95, a ako ga nema (neke pumpe ga ne drze), onda ES95CLASS
vukas:
--- Citat: Tomi_ZG - 15 Listopad, 2014, 00:30:10 ---Ameri voze na 87 i 91 oktan,a ovaj bučkuriš kod nas,ko zna kaj je ubiti.
--- Kraj citata ---
U Americi njihovih 91 je naših 95, a 93 naših 98 tako da oni nemaju gorivo koje je sklonije samozapaljenju od europskog.
3alfa3:
--- Citat: vukas - 15 Listopad, 2014, 12:04:42 ---
--- Citat: Tomi_ZG - 15 Listopad, 2014, 00:30:10 ---Ameri voze na 87 i 91 oktan,a ovaj bučkuriš kod nas,ko zna kaj je ubiti.
--- Kraj citata ---
U Americi njihovih 91 je naših 95, a 93 naših 98 tako da oni nemaju gorivo koje je sklonije samozapaljenju od Europskog.
--- Kraj citata ---
Tako nekako. Jer nije isti standard po kojem se ocjenjuje oktanska vrijednost. Odprilike je gorivo u USA od 89-91 oktana isto kao i u EU gorivo od 95 oktana
Difference between RON, MON, and AKI
Because of the 8 to 12 octane number difference between RON and MON noted above, the AKI shown in Canada and the United States is 4 to 6 octane numbers lower than the AKI shown elsewhere in the world for the same fuel.
JogFromYamaha:
zat sam definiral da je 85 RON standard koji se gleda sve ostalo nije bitno ako neznas po kojem standardu se gleda
meni je samo vazno da amer vozi jeftinije od mene a mi sakupljamo flase po kontejnerima
BTW
bs95 i bs95class su po tehnickim listovima identicno gorivo
i imaju 10mg po litri sumpora a auto industrija na eurocat 3 normi koja je stara 7 godina trazi max 4mg na litru sto znaci da gorivo ne zadovoljava
3alfa3:
--- Citat: JogFromYamaha - 15 Listopad, 2014, 12:38:26 ---BTW
bs95 i bs95class su po tehnickim listovima identicno gorivo
i imaju 10mg po litri sumpora a auto industrija na eurocat 3 normi koja je stara 7 godina trazi max 4mg na litru sto znaci da gorivo ne zadovoljava
--- Kraj citata ---
Imaju DO 10mg/kg. Sto ne znaci da imaju toliko. Mozda imaju 0,00000000000000001mg/kg ;D
Kako bilo....
Euro V norma u CIJELOJ EU je definirano kao gorivo sa max 10 mg/kg sumpora. Tu diskusija moze zavrsit jer je to norma koja mora bit zadovoljena da bi se tako to gorivo nazivalo ;D U HR je gorivo euro 5 norme sa max toliko udjela sumpora (kao i u EU) - vise od toga sigurno nije jer kontrola EU komisije je precesta i prerigorozna da bi se nekom isplatilo sa tim zajebavat. Uostalom, rafinerija(e) su prilagodjene takvom proizvodnom procesu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju