Svi ste djelomično u pravu
Ja naime ne pokušavam nikome uvaljat mačka u veći, nego me samo zanima realna situacija...koju cijenu uopće mogu pokušat dobit i koliko se realno budem morao načekat za istu. I skužio sam prilično situaciju, ako spomenuti Robi ne moze dobiti 6500 za svog.
Druga dvojba mi je upravo oko ulaganja. Nema mi nekako smisla sad uložiti u skuter i zamjeniti pola toga...jer iskreno ne vjerujem da bi mu to puno diglo cijenu. Onda sam bacio pare. Radije bi ga dao dovoljno ispod cijene pa da novi vlasnik mora računati na ulaganje. Ili bi uložio i zadržao ga sebi onda.
Motor je redovito servisiran što se tiče ulja, remena, i rolnica, filtera ulja i zraka, svječice..
Od ostalog je promjenjana pumpa vode, ležajevi volana, pakne, mebrana karburatora (iako bi trebalo opet mebranu mijenjat), kvačilo (ali samo novije rabljeno kvačilo je stavljeno) i centralna opruga kvačila i oprugice su nove.
No kvačilo ga i dalje nešto zeza, vrijeme je valjda i za zvono i remenicu.
Sa motorom inače nikad nije bilo problema osim u zadnje vrijeme što kvačilo stvara vibracije na startu i prokliže malo. Al da se vidi da je stariji, vidi se
. Izblijedile su crne prednje plastike...sic ostario...
Moja vizija kaj treba napraviti da skut bude prilično osvježen:
-prirubnica karburatora. (Krpana je duck tapeom) (nova 200kn)
-mebrana karburatora (450kn)
-kvačilo, remenice kvačila, zvono (1300kn)
-prekidač žmigavca. (Radi, ali malo neprimjetno škljocne) Inače prekidač "dugo-kratko svjetlo" je zamjenjen (100kn)
-pofarbat ove crne prednje plastike jer su izblijedile (??)
-desnu zadnju plastiku zamjenit (nije tako loše sređena nakon pada, ali ipak sfušareno i može biti puno bolja) (400kn neka dobra rabljena)
-mašina, generalka. Karike, dihtunzi, fazni lanac i lanac pumpe. (1000kn)
-sic novi ili tapecirat. (200kn)
-deklo spicanit. Brtve na deklu su se prilično raspale...i lak je počeo popuštat. (200kn)
-seleni (200kn)
-stakla na retrovizorima. Jedno mi je ispalo i razbilo se, a staklar mi složio neko koje zumira xd, a desno je napuklo kod spomenutog pada, ali stoji i dalje na svom mjestu. Kak je napuklo, bolje se vidi na jednom djelu mrtvi kut, haha (60kn ...sam naći nekog staklara da stavi normalna ogledala)
-akumulator bi mogao također doći kao opcija ali ne nužno. Ovaj iako je zamjenjen dosta davno, služi svrsi. Skuter ionako još uvijek pali na prvi, drugi zub, tak da se akumulator ne muči preveć
Originalni auspuh je ko nov, jer je gore cijelo vrijeme shackalov. A i kofer ide sa skuterom. Čim znate da jo kofer gore, more vam biti jasno da skut nije služio za vožnju po zadnjem
Stvarno sam ga koristio maksimalno ozbiljno, ali to bi se moglo promjeniti. Jer radije bi si ga zadrzao za zaebanciju nego dao ispod 4000kn
Tak da je donji prag 4000-5000kn što bi ga dao, ili će mi ostati za uspomenu, zezanciju..štogod..
Opcija mi je i da ga sam sredim, al onda će samnom u novu avanturu prek 100 000km
Eto, možda neko i sa foruma postane potencijalni kupac, ali za sad je cijena 5000kn ...i također sam još neodlučan oko prodaje. Kalkuliram malo.
Gornja računica kaže 4000kn ulaganja. (mislim da nisam natezao cijene, nego rekao sve skupa i previše). Recimo da je skut 5000kn + taj upgrade od 4000kn = cca 9000kn. Imali ta računica smisla?