Tehnički kutak > Tuning skutera
Kinez - Izglodan navoj svjecice na glavi
robert:
jel taj yamasaki 2 takta ili 4? ako je dva onda bi možda ali samo možda išla glava cilindra sa lune! ako nađeš slike glave cilindra onda šalji jer ja imam serijsku glavu cilindra sa lune viška!
veka84sb:
--- Citat: robert - 03 Rujan, 2008, 18:16:04 ---jel taj yamasaki 2 takta ili 4? ako je dva onda bi možda ali samo možda išla glava cilindra sa lune! ako nađeš slike glave cilindra onda šalji jer ja imam serijsku glavu cilindra sa lune viška!
--- Kraj citata ---
E mislim da bi ti to najbolja bila solucija...
A sto se tice onoga da ce nesta biti od temp... Ja sma imao na autu jer mi je jedan "majstor" sredio navolje (sarafao svjecice zracnim pistoljem na max...)
:drunken_smilie: :angry7: :angry9: :angry9:
Skazz:
--- Citat: robert - 03 Rujan, 2008, 18:16:04 ---jel taj yamasaki 2 takta ili 4? ako je dva onda bi možda ali samo možda išla glava cilindra sa lune! ako nađeš slike glave cilindra onda šalji jer ja imam serijsku glavu cilindra sa lune viška!
--- Kraj citata ---
4 takta je,motor, a mislim da nece biti potrebe da se mijenja glava jer sam nasao dobrog majstora koji ce jeftino da uradi navoj
Crazy Kuree:
a to za veći navoj urezat hah pa nema svjećice sa većim navojem a i taj majstor nadaj se da će to dobro napravit
JetFighter:
Vidim da je proslo 2 tjedna od tvog problema i nadam se da si rjesio svoj problem !!!
A sto se tice tog problema moze se rjesiti bez jeb.. ti !
Ja osobno sam napravio bar 15 takvih glava-sto za tomosa sto za skutere !!!
Napravi se redukcijska caura sa unutarnjim navojem za svjecicu a vanjski prvi veci koji je moguce uvrnuti u glavu a da stijenka caure i glave nebude pretanka - s tim da je najbolja opcija da je korak vanjskog navoja sitniji od koraka na svjecici tako da kad se to zavrne i namaze ljepilom za navoje nema sanse da se bilo sto desi s tom redukcijom !
A i sansa da taj navoj sje..... stezanjem je skoro pa nikakva jer se radi o zeljezu a ne gusu ili jos gore aluminiju !
A postoji jos jedno rjesenje sa tzv. "oprugom" ! Imaju i ureznice za te stvari-ureze se navoj istog koraka ali sa vecim promjerom za tu oprugicu-onda se ta oprugica navrne na svjecicu i sve to zajedno u glavu - i to drzi besprijekorno ako je dobro i precizno odradjeno !!!
a sto se tice svjecice sa vecim promjerom navoja za takvu jos nisam cuo - koliko ja znam taj navoj je standard i jedini !!!
Sama razlika je u duzini navoja !!!
Ako grijesim slobodno ispravite !!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju