Tehnički kutak > Tuning skutera

Kinez - Izglodan navoj svjecice na glavi

<< < (3/3)

neer:
kazu da nije dobro stavljati urezivati i stavljati piksu zbog kompresije sve mora fino dihtat

veka84sb:

--- Citat: JetFighter - 19 Rujan, 2008, 22:50:23 ---Vidim da je proslo 2 tjedna od tvog problema i nadam se da si rjesio svoj problem !!!

A sto se tice tog problema moze se rjesiti bez jeb.. ti !

Ja osobno sam napravio bar 15 takvih glava-sto za tomosa sto za skutere !!!

Napravi se redukcijska caura sa unutarnjim navojem za svjecicu a vanjski prvi veci koji je moguce uvrnuti u glavu a da stijenka caure i glave nebude pretanka - s tim da je najbolja opcija da je korak vanjskog navoja sitniji od koraka na svjecici tako da kad se to zavrne i namaze ljepilom za navoje nema sanse da se bilo sto desi s tom redukcijom !

A i sansa da taj navoj sje..... stezanjem je skoro pa nikakva jer se radi o zeljezu a ne gusu ili jos gore aluminiju !

A postoji jos jedno rjesenje sa tzv. "oprugom" ! Imaju i ureznice za te stvari-ureze se navoj istog koraka ali sa vecim promjerom za tu oprugicu-onda se ta oprugica navrne na svjecicu i sve to zajedno u glavu - i to drzi besprijekorno ako je dobro i precizno odradjeno !!!

a sto se tice svjecice sa vecim promjerom navoja za takvu jos nisam cuo - koliko ja znam taj navoj je standard i jedini !!!

Sama razlika je u duzini navoja !!!

Ako grijesim slobodno ispravite !!!

--- Kraj citata ---
Sve si dobro napisao

Imao sam i ja slicna iskustva.

JetFighter:

--- Citat: neer - 20 Rujan, 2008, 00:16:38 ---kazu da nije dobro stavljati urezivati i stavljati piksu zbog kompresije sve mora fino dihtat

--- Kraj citata ---

Da slazem se s tobom oko toga !!!
Zato takve stvari ne idu "majstorima" (mislim na samozvane majstore-ne dokazane)- nego ONOME tko zna odraditi posao kako treba !!!

Kako sam vec rekao (nebi da ispadne kao samopohvala ili sl.) odradio sam vec dosta tih piksnica-i nikad nisam imao problem s bilo cime - hvala bogu bavim se obradom metala od 1996. god - tj. od svoje 15. !!!

A nevidim sto bi tu trebalo promijeniti kompresiju-tolike su razlike da mozes imati promjenu od otprilike 0,005 po onom odnosu 13:1 !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju