Uspio sam nesto riješiti, nagurao sam na 65km/h i tu skuter vrišti. Pretpostavljam da je problem u finalnom prijenosu, omjer između zvona i zadnjeg kotača je 1:11. Molio bih nekoga tko ima kineza 2T prilikom skidanja dekla, neka izbroji koliko krugova napravi zvono za jedan okret kotača?
Spužvu ne treba mijenjati jer je jako velika površinom i motor fantastično povlači i prima gas. Maknuo sam lulicu iz airboxa i stavio mu diznu 64.
U variomat sam stavio rolice 4.2gr i remen je novi 788x17 bando.
CDI je yamaha i motor je malo jači i ljepse radi nego sa kineskim, a o maksimalnim okretajima ne moram pričati.
Znači da pomognem drugima koji imaju ovog Keewaya, a moglo bi vrijediti i za druge:
Ako skinete prsten na variomatu, maknete lulicu sa airboxa i stavite veću diznu i odblokirani CDI, skuter će umjesto 45km/h ići 50km/h.
Da bi išao brže, pod obavezno treba staviti drugi auspuh i to rezu, prvo sam stavio neki obični od Lune pa se ništa nije desilo, ali kada sam stavio Malossi MHR Replicu i lakše rolice 4.2gr, skuter je poludio sa ubrzanjem i zakuca na 65km/h i nema šanse da ide više, a okretaji su debelo u crvenom tada. Getriba mu je prekratka, a sa variomatom bi se možda još nešto dobilo jer ovaj njegov ne diže remen baš do kraja.
Dakle setup za odblokiranog Keewaya koji ide 65km/h po satu je:
Auspuh malossi mhr replica
Lakše rolice 4.2gr
Dizna 64 i skinuta lulica airboxa
CDI od Yamahe
I ne znam što je sa ovom glavom, ne sviđa mi se baš, ali skuter jako dobro ubrzava, tako da mu treba samo još duža getriba.