skuter nakon generalke sastavljen upaljen problemi su krenuli cim se upalio, kapa gorivo, voda, ulje itd.
prvo stavio sam rucni cok i skuter se gasio nije mogao raditi na leru, u voznji pustim gas ne cuju se taktovi zasto zna li neko ?
vratim elektricni stari radi pali sve pet.
kompresija 6 bara na izbusenom cilindru znaci u banani, pogledam u posudu vode nabija mi kompresiju u posudu baloncici se bas vide prilikom dodavanja gasa, sagnem se dole ono curi ulje iz spoja cilindra sa blokom crno ulje ono nove brtve tek tako problile ?
kompresiju losu prepisujem losoj obradi cilindra, ide veci klip i cilindar na obradu nekom ko se razumije kako treba da odradi to.
narucio sam originalne brtve ove rms nisu ni za k...
ono sto me zanima jeste da li mjehurici u posudici za vodu mogu biti od neispravne pumpe, iako je nova pumpa i kad sam ga odzracivao lijepo je bacalo vodu tako da mislim da je ona ispravna sta vi mislite ? semering je dobar, ne pusta. Jedini izvor baloncica moze biti brtve ili postoji jos neka mogucnost ?
Da li majstoru da kazem da mi cilindar busi na toleranciju od pet stotih ili vise ili manje ? koje je zvanje majstora koji se bavi time konkretno jer sam mislio da tokari to rade ali ispravi me neko na forumu da ne rade oni.
Sutra skidam termogrupu i cekam dijelove, da li je preporucljivo malo brtvu cilindra papirnatu onu namazati diht masom, znam da na brtve glave diht masa ne ide nikako, barem sam tako procitao eto to je to za sad, nrg mi je izvuko zivce maksimalno a i razni majstori koji su pokupili svu pamet svijeta