Pozdrav znam da nije skuter al možda neko zna odgovor. Kupil sam rabljeni motor Sachs x-road 125 2006. godina proizvodnje te mi se nakon 30 km vožnje motor ugasil i nema uopće iskre na svjećici... Zovem bivšeg gazdu i veli da on nije imal takvih problema, a nakon skidanja sica i rezervara vidim da se radilo nekaj po instalacijama. Ispital sam omski bobinu i ona se čini u redu. Nakon skidanja statora videl sam da je zelena žica pukla s namotaja i zalemil sam ju. Sastavil sve natrag i dalje nema iskre. Pošto nema nigdje za skinuti elektro šeme od tog motora našel sam samo za madass al ja nemam tak spojeno.
CDI je Mitsuba 2099 crveni, to je ovakav
http://www.ridewill.it/p/en/mitsuba-v537100102-cdi-hexagon-i-ii-series-125-150-180/60335/sad me zanima da li je to isti kao i crni 2099 ovakav
http://www.ridewill.it/p/en/mitsuba-v537100103-cdi-skipper-125-150-i-ii-series/60336/pošto je dupla razlika u cijeni
Prijatelj ima na apriliji sr 150 takav crni i kolko vidim na shemi za apriliju drukčije je spojen cdi na namotaj i pick up tj tu ide jedna žica pick upa na masu, druga (crvena na cdi) i na konektoru dok nema kontakta sve žice imaju omski na masu, dok je kontakt dve žice izgube omski na masu. Ni jedna žica mu ne daje nikakvu voltažu kod verglanja ni kontakta, samo jedna ima nekakvi puls, mislim da crvena ili smeđa zaboravil sam.
Ja imam spojeno po shemi kao i gilera runner 180, pick up je zavojnica iz koje idu crvena i smeđa žica i ni jedna nema omski na masu one idu na konektor od cdi (4 pin), 3. žica je bijela i ona je masa stalna, 4. žica je zelena i ide s ovog jednog namotaja te je spojena na kontakt bravu da se spoji omski na masu dok se ugasi. Ona ima omski opor na masu i kad verglam motor na nju dobivam van kojih 30-tak volti. Na crvenoj i smeđoj iz pick upa ne vidim nikakvu voltažu.
Sad ne znam da li je problem u CDI-u ili pick upu, te da li mogu isprobati taj crni CDI od prijatelja pošto on ima skroz drugačije stanje na izlazu iz konektora od mene da se ništa ne dogodi, na obadva piše Mitsuba 2099. S tim da je njegov motor dvotaktni a moj četverotaktni pa je možda u tome razlika između crvenog i crnog?
U prilogu shema od aprilije i gilere radi usporedbe. Unaprijed hvala na odgovoru!
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]