Općenito > Maxiskuteri

Piaggio x8 250ie.

(1/6) > >>

suki44:
Kupio sam navedeni skuter 2006 god sa 24000 km, do sad sam vozio kymca agility 50.
Mene sad sve zanima od potrosnje realne, odrzavanja sta bi bilo pametno promjenit, nacina voznje dal ga treba kad se upali drzat da radi u leru.. sve sta moze pomoc dobro je doslo.. i kolko moze ta masina napravit sa normalnim odrzavanjem i voznjom to mi je velika dilema..

noky007:
Ak ima 24000km, a ne znaš kad je mijenjan remen rolice (po manualu se mijenja na 12tkm, ali bez problem izdrži sve to do 17tkm bez nekog velikog straha, pootovo ak voziš više otvorenom cestom), ja bi to provjerio i zamjenio po potrebi.
Zamjeni i ulje u motoru ide ti ENI 5w 40 (ili neko drugo te gradacije) i filter ulja. Kod zamjene također operi plastično sito koje buš vidio kad skineš čep za ispuštanje.
Provjeri si ulje u kočnicama.
I obavezno provjeri količinu antifriza, ak je mutan zamjeni i njega preporuka Motul Motocool (treba ti 2L).

Od kvarova možeš očekivat rikavanje pumpe goriva, crkavanje reglera i curenje pumpe vode.Ali otom potom  ;D

Dobar je to stroj ak se uredno održava, a ka se potrošnje tiće trebala bi bit oko 3.5l.

steeef:
najbitnija stvar je ta da se na 24tkm štelaju ventili..
da bi agregat trajal što duže,najbitnije je da se ulje redovito mijenja i da se ne gazi kad je hladan..
ulje bi ja svakak mjenjal nakon svake 4tkm,umjesto 6 kak je to tvornički preporučeno.(nakon 6 tkm ulje je već ko voda).
nakon paljenja ostavit ga 2 min da radi na leru i vozit laganije dok ne dođe na radnu temp (mada se voda prije zagrije nego ulje,al bolje i tak nego odma gas).
sa pravilnim održavanjem mora ić on i 100 hiljada..
provjerit fazni lanac nakon 40tkm i više manje toe to..

suki44:
Nedavno je napravljen manji servis, samo ulje i filter, a za 1000km bi trebalo veci servis od cca 200 eura tako mi covik reko. Sta se sve na velikom mjenja nemam pojma valda i ventile stelaju. Cijena servisa je kod privatnika.

steeef:
u velki servis spadaju zamjena ulja,filtera ulja,,zračnog ziltera,svjećice,remena,rolica,klizača variomata..
po potrebi rashladne i kočione tekućine,provjera kočnica itd.
za štelanje ventila treba pitat,rijetko ko se tog sjeti a bitno je..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju