aprilia sr 50 r (nije ditech) 2004. godište, mislim da je piaggio mašina ali nisam siguran. (ima karburator)
ugasila se u vožnji kratko nakon startavanja jedan dan i od tada neće da upali.
dan prije je radila normalno.
upalim je na kurblu i katkada radi 5 sekundi, katkada 10 i onda se ugasi.
jutros je radila cjelu minutu i onda se ugasila.
ako dodam gas u tom kratkom periodu što radi, odmah se ugasi.
filter zraka sam očistio, novu svjećicu stavio, akumulator napunio.
šta da radim novi update (21.08):
gurao sam ga već 2 puta na servis jer nije htio upalit nakon što sam se vratio doma, prvi put su mi promjenili bobinu i očistili karburator i radilo je kratko, drugi put su mi promijenili stator, ista stvar dođem doma sutra neće da upali, evo danas ću ga gurat treći put već.
šta mislite šta bi to moglo bit jer dao sam već 650 kn a imam osjećaj da mi popravljaju krivu stvar?
još noviji update (21.08):
evo sad oće da upali, malo sam skinio sam kapicu sa svjećice i vratio je nazad, ovo je totalni mindfuck.
bojim se da mi se danas sutra ne ugasi negdje bogu iza nogu ili nedaj bože na tehničkomnajnoviji update (23.08.)
napravio sam registraciju i primjetio da mi je ler gas pao, vjerovatno jer je onaj uživljenik na tehničkom potezao gas svom snagom na valjcima.
radilo je sve ok dan ipo, i maloprije na parkingu sam ga pustio da radi i malo gasirao, i počeo da se gasi.
onda sam dao blagi gas i tako držao i primjetio da povremeno zablokira kao da će se ugasit, kao da ne baci iskru svaki put.
nakon par puta tako se i ugasi.
na servisu su mi promjenili bobinu, stator i očistili karb.
evo ja sam stavio bateriju na punjenje, ali nova je novcata tako da ne vjerujem da je do nje.
upomoć, šta da radim