Da ne pišem svugdje po forumu, imam jednu zavrzlamu. Ponovit cu se...Uglavnom, pukao mi je klip od bolcne pa do cela. Promjenio istog i od onda nastali problemi sa strujom. Teko bi se upalio, ako upali vozi dobar dio dionice pa se odjednom pocme divljat sat od obrtaja i ugasi se. Nekad upali odmah, nekad za pola sata, sat pa sve po starome. Nakon toga odlucuo sam raskopat sve i usput zamjenit sa boljim blokom. Kupljeni su novi namotaji, CDI, usisna prirubnica, semerinzi, lamelice, kabel i lulica (NGK). Zamjenjeno, predihtano doalovno sve. Trenutni setup je je dizna 82 ( dellorto 17.5), lulica na 18.5mm, otvorena pregrada na airboxu, double sponge filter, igla skroz spustena, klipic 30. Na tom setupu imao sam dosta trokiranja na 1/4 gasa, toliko da nisam mogao vozit jer to je gradski rezim voznje... Odlucio sam stavit diznu 78, trokiranje se i dalje dosta osjeti. Probao sam mjenjat stari, novi CDI, kabele svecice, sve bez poboljsanja.
Danas odlucio stavit klipic 40 i trokiranje se smanjlo ali i ne i u mjeri da budem zadovoljan... Sada zatrokira oko 7000-7500 okretaja. Nakon 8000 vise nema nikakvih problema.
Dali je moguce da Malossi MHR Replica + Yasuni R, pored svega gore navedenog trazi jos manju diznu ili mene prca nesto drugo? Svjecica je BR10ES uredne boje...Nit je pretamna, nit je presvjetla u svim rezimima voznje...