Tehnički kutak > Tuning skutera

Derbi GP1 - Odabir kita i ostalog set up-a

<< < (4/11) > >>

3alfa3:
MHR Replica 70:

ZA:
-(skoro  ;D ) midrace kit
-dijelova u HR ko u prici
-trajnost
-alu kit - fino hladjenje
-ne treba razradu voznjom, odnosno, dovoljno ga je 2-3 puta zagrijati i ohladiti u povisenom leru i paziti mozda prvih pola sata voznje
-2% ulja sasvim dovoljno
-zagrijavanje prije voznje moze biti krace nego kod gusa jer cilindar "ne dise" toliko zbog promjene temperature

PROTIV:
-kad se osteti cilindar, trebas novi jer nema brusenja kao kod gus cilindara

Sa tvojim spuhom bi se vrtio kao i base kit ili mozda 300-500 okr vise i ne vidim zasto bi trajao krace od gusa (ne racunajuci brusenje gusa na specijale - tako bi gus trajao osjetno dulje). Skoro nikakva razrada mu nije potrebna kao ni temeljito zagrijavanje prije voznje, a i mjesavina od 2% je sasvim dovoljna ako koristis barem srednje kvalitetno polusinth ulje.

Ako bas MORA biti gus, onda Trophy ili Malossi Sport (zbog dostupnosti dijelova) s tim da u slucaju Trophya trebas posebno kupiti i kvalitetan iglicasti lezaj, a Malossi ga vec ima u paketu....

Dirk23:
nema tu, kada alfa kaze, to je onda to, tocka na i, trebalo bi nam vise takvih argumentiranih odgovora, a ne "stavi to, to ti je bolje"

dino gp1:

--- Citat: 3alfa3 - 29 Kolovoz, 2008, 00:21:39 ---MHR Replica 70:

ZA:
-(skoro  ;D ) midrace kit
-dijelova u HR ko u prici
-trajnost
-alu kit - fino hladjenje
-ne treba razradu voznjom, odnosno, dovoljno ga je 2-3 puta zagrijati i ohladiti u povisenom leru i paziti mozda prvih pola sata voznje
-2% ulja sasvim dovoljno
-zagrijavanje prije voznje moze biti krace nego kod gusa jer cilindar "ne dise" toliko zbog promjene temperature

PROTIV:
-kad se osteti cilindar, trebas novi jer nema brusenja kao kod gus cilindara

Sa tvojim spuhom bi se vrtio kao i base kit ili mozda 300-500 okr vise i ne vidim zasto bi trajao krace od gusa (ne racunajuci brusenje gusa na specijale - tako bi gus trajao osjetno dulje). Skoro nikakva razrada mu nije potrebna kao ni temeljito zagrijavanje prije voznje, a i mjesavina od 2% je sasvim dovoljna ako koristis barem srednje kvalitetno polusinth ulje.

Ako bas MORA biti gus, onda Trophy ili Malossi Sport (zbog dostupnosti dijelova) s tim da u slucaju Trophya trebas posebno kupiti i kvalitetan iglicasti lezaj, a Malossi ga vec ima u paketu....

--- Kraj citata ---

To je pravi odgovor!

NE mora biti gus (da mi mhr replica potraje 12500-15000km ja se nebi žalio)

3alfa3:

--- Citat: dino gp1 - 29 Kolovoz, 2008, 10:10:07 ---da mi mhr replica potraje 12500-15000km ja se nebi žalio

--- Kraj citata ---

Pravilno postelaj karb, koristi (barem) kvalitetnu polusintetiku, ne frlji ga u okretaje dok se potpuno ne zagrije i racunaj da ces na toj kilometrazi tek mijenjati klip i karike.
Ja sam mijenjao klip i karike nakon 10.000 km, a njih sam napravio sa Nardo spuhom koji je vrtio kroz ubrzanje 11500+ okr. Od tada imam Yasuni R (koji vrti 10500 kroz ubrzanje) i napravio sam narednih 11000-12000 km i skuter ide odlicno i dalje.
Vozio sam Narda na Stihl ulju, a nakon toga na Silkolene polusintetici koju i dalje koristim.

Svjet:
sam radi mjesavinu, a uljnu pumpu iskopcaj, ali ju nemoj vadit jer drzi vodenu pumpu. Jednostavno nekako spoji cjevcice (ostavi ih pune ulja) tako da pumpa vrti ukrug to ulje.

Benjamin:
ja sretan imam AC masinu pa mogu iscupati potpuno uljnu...ali dok radi sve s njom kak treba nemam potrebe..da imam rezervar ko runner ili tak iscupao bi ali ovaj mali kaj sad imam jendostavno mi se neda stalno mjesati...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju