Ime i prezime
kućna adresa
grad
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA XY
POLICIJSKA POSTAJA YX
Protiv prekršajnog naloga, broj: _____(pročitaj na onome što si dobio) od ______ (datuma tog i tog), u zakonskom roku podnosim
PRIGOVOR
Gore navedenim prekršajnim nalogom PU XY, PP YX, Ministarstva unutarnjih poslova RH broj: ____________ od ________ (datuma) proglašen sam krivim zbog prekršaja što sam dana ______ u _____ sati u mjestu _____, _______ (ulica) kao vozač osobnog automobila marke _________ reg. oznake _______ kretao se iz smjera _________ brzinom od 79 km/h, gdje je ograničenje 50 km/h, što nakon umanjenja brzine za 10 km/h iznosi 19 km/h brže od dozvoljenog. Time sam postupio suprotno odredbi čl. 53. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjivog po st. 6. citiranog članka, novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kn i 1 negativnog boda.
Protiv ovog rješenja podnosim prigovor u smislu ________________ (tu idu tvoji razlozi) pobijajući nalog u cijelosti, kako u pogledu osnova, tako i u pogledu izrečene kazne. Smatram da činjenična i pravna utvrđenja pobijanog naloga nisu pravilna, a posljedice su bitne povrede odredaba postupka.
..evo...ovo je jedan primjer...ugl...ti napisi,vozio sam taj i taj auto....tu di ti pise clanak,to ti mora pisat na tvom papiru,radi cega ssi kaznjen...pa napisi to....i dole u razlozima,napisi,zasto si ti kaznjen......toliko ti ja mogu pomoc..malo nesto izmislis sam...