Matija ono što trebaš znati je da ne gubiš vrijeme kao početnik pri pretvaranju skutera iz neke bijele boje u crnu ili obratno, jednostano je to teško na taj način.
Radi u što više layera, znači kad označiš s lasso tool onda napravi copy>paste toga. Zatim tom layeru možeš mjenjat boju (ctrl+u i kvačicu stavi na colorize)
Koristi što više prečacas tipkovnicom, znači recimo držiš alt i desni klik miša i pri tom mičeš miš lijevo/desno odnosno smanjuješ/povečavaš brush i slične alate. ctrl + j = duplikat layera. Drži alt i vrti kotačić i zumiraš. ctrl+c = copy, ctrl+v = paste, ctrl + shift + u = siva slika, ctrl + i = negativ, ctrl + h = micanje bijelih kvadratiča za bolju preglednost slike kada se slika jako zumira... itd itd itd... govorim to za cs 6 verziju, na nekima ne bude nešto radilo.
uzmi si par tutorijala na jutubu. Za početak samo mjenjaj boje skutera/auta/motora...
ne mora to biti sređivanje pila, recimo probaj ukloniti ovaj tekst kao što sam ja kolegi to napravio
dakle tu radiš s alatom "clone stamp tool" , držiš alt da označiš što želiš i dalje lagano kopiraš tj. "kloniraš"
Ako planiraš nešto raditi s brushom da ti odmah olakšam muke da ti se iznad slike nalazi "opacity" i "flow".. malo riktaj to, skužit češ već čemu to radi dok mrljaš s brushom po ekranu.
Ja ti volim označiti sve s polygonal lasso tool, ne moram se natezat s mišem i smijem griješiti, klikaš redom, ako pogrješiš klikneš delete na tipkovnici i vrati ti jedan potez unazad. Kad sve označiš, recimo felgu skutera s tim alatom drži "alt" i odznači one rupe u felgi, tj. pozadinu iza.
Ctrl + z = 1 vračanje poteza unazad , ctrl + alt + z = vračanje više puta