Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: jel zna netko nešto korisno o ovoj ninji?(bila u karlovcu zadnje)  (Posjeta: 2943 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MALES SR180r

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: zx6r '07
dakle zanima me jel netko poznaje vlasnika (bivšeg ili bivše) i jel zna nešto o motoru,jel zaklan,jel održavan itd....neki veći padovi?!

hvala!
« Zadnja izmjena: 10 Lipanj, 2014, 17:57:37 MALES SR180r »
Volio bi' posijati dulum marihuane,cugat' neku brlju što je stigla iz Tijuane,
volio bi' da je para više nego manje i da svaki dan za ručak mezim sushi, jedem janje...

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: jel zna netko nešto korisno o ovoj ninji?(bila u karlovcu zadnje)
« Odgovori #1 : 10 Lipanj, 2014, 17:57:17 »
Prvo se informiraj jel postojala takva kombinacija boja i naljepnica serijski. Ako je - sve 5, pogledat motor uzivo i vidjet stanje. Ako nije - masti na volju zasto je sad u ovim bojama

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 10 Lipanj, 2014, 18:03:14 »
Prvo se informiraj jel postojala takva kombinacija boja i naljepnica serijski. Ako je - sve 5. Ako nije - masti na volju zasto je sad u ovim bojama

svjestan sam da je lakiran i to ne bez razloga,padano je i to stoji....ali i cjena je ispod cjene,dvoje ljudi tvrdi da je ravan i mašina dobra da ne dimi itd.....ali ali...  :dontknow:
volio bi' da je para više nego manje i da svaki dan za ručak mezim sushi, jedem janje...

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 10 Lipanj, 2014, 18:26:50 »
Znaci da trebas nekog ko se kuzi i ko ce s tobom to otic pogledat. Ili ovako pitanjem po forumu imat srece da ti se neko javi ko zna vise.
Ali bojim se da ovo nije pravi forum za takvo pitanje

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 10 Lipanj, 2014, 18:29:15 »
ma jasno,dogovaram sa osobom koja je kužist da se odemo uvjerit u pravo stanje,ali opet su dobrodošle i sve informacije sa strane...  :dontknow:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 10 Lipanj, 2014, 18:31:22 »
Ako vec nisi, ,regas se na motori.hr pa tamo postavi pitanje. Gotovo sam siguran da ces bar nesto saznat

Offline Ruff Ryder

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • ;)
  • Mjesto: Klc
  • Moj Skuter: R
  • Moja Kaciga: HJC Fg-15
  • MojSpuh: Reverse
« Odgovori #6 : 10 Lipanj, 2014, 18:43:50 »
Znam ja decka koji ga je imo u karlovcu, za motor znam samo da ima puno puno km brijem oko 45 tisuca

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 10 Lipanj, 2014, 19:02:35 »
Znam ja decka koji ga je imo u karlovcu, za motor znam samo da ima puno puno km brijem oko 45 tisuca
da,toliko je i navedeno u oglasu i rečeno....ali znam i za ninje sa 90tkm koje vrište dan danas,tako da neznam koliko je to presudno  :icon_scratch:

Offline Ruff Ryder

• maxi forumaš
  • ;)
  • Mjesto: Klc
  • Moj Skuter: R
  • Moja Kaciga: HJC Fg-15
  • MojSpuh: Reverse
« Odgovori #8 : 10 Lipanj, 2014, 19:10:49 »
da,toliko je i navedeno u oglasu i rečeno....ali znam i za ninje sa 90tkm koje vrište dan danas,tako da neznam koliko je to presudno  :icon_scratch:
jedan kolega je imo zx6r noviji pa mu je na 20 tkm pocela zvrndat.
ugl za takve motore nikad ne znas, do 30 tkm je neka normalna granica al poslije toga ti mogu stalno neke sitnice crkavat..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 10 Lipanj, 2014, 19:27:00 »

Na 42.000 se tek prvi put stelaju ventili  ;D
« Zadnja izmjena: 10 Lipanj, 2014, 19:30:00 3alfa3 »

Offline sekula2009

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 10 Lipanj, 2014, 21:43:40 »
more on imati more tisuća km,ali ako je on redovito servisiran i održavan nemaš brige,to nema nikakve veze sa km,ako  je motor uredan mažen i pažen. :icon_thumright: a koliko vidim motor je bio u padu hm,a slusaj odi do njega sjedi na motor i probaj ga malo stisnut i metni ruke na koljena,ako motor ide ravno nemaš brige,ali ako motor vuče u neku stranu onda bilo mi je ljepo i drago kaj smo se sreli,pozdrav! :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 11 Lipanj, 2014, 14:05:04 »
more on imati more tisuća km,ali ako je on redovito servisiran i održavan nemaš brige,to nema nikakve veze sa km,ako  je motor uredan mažen i pažen. :icon_thumright: a koliko vidim motor je bio u padu hm,a slusaj odi do njega sjedi na motor i probaj ga malo stisnut i metni ruke na koljena,ako motor ide ravno nemaš brige,ali ako motor vuče u neku stranu onda bilo mi je ljepo i drago kaj smo se sreli,pozdrav! :icon_thumright:

Motor ce ic u stranu i ako se kod promjene zadnje gume  ili stelanja lanca nije pazilo da zadnji kotac bude paralelan s prednjim

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • 095/393-6002
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
« Odgovori #12 : 11 Lipanj, 2014, 14:32:03 »
3alfa3@ sa čime ti točno mjeriš razmake kad natežeš lanac ili ga vraćaš? Ja imam crtice mi se to ne čini dovoljno precizno, do sad sam 2 puta štelao i radio sam sa digitalnim šublerom (pomično mjerilo)
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 11 Lipanj, 2014, 15:00:52 »
Postoji vise nacina kako se to gleda, ali poanta je da prednji i zadnji kotac budu parelelni
Ovako cu ih poredati po preciznosti (1. je najpreciznije, sto je vec iredni broj, preciznost je manja)

1. U odnosu na prednji kotac (povuku se spage i "stela spur")
2. Razmak izmedju osovine koja spaja zadnju vilicu sa ramom i osovine zadnjeg kotaca mora biti isti sa obje strane motora
3. Laserskim (ili odokativnom metodom) provjeravanjem jel lanac savrseno ravan izmedju zadnjeg i prednjeg lancanika
4. Oznakama na zadnjoj vilici.

Ja sam na svom motoru postelao po metodi broj 1., a onda sublerom izmjerio natezace lanca sa obje strane motora. Vidio sam da lijevi treba biti 0,15mm jace nategnut i od tada samo njih gledam. Ako trebam nategnut lanac, jednostavno ce lijevi bit za 0,15mm jace nategnut.

Druga metoda koja funkcionira je da oznacis polozaj matice natezaa lanca - kad dodje do potrebe zatezanja lanca, jednostavno oba natezaca (matice na njima) okrenes identicno u desno sa obje strane motora i tako ce se zadnji kotac jednolicno udaljit i ostat paralelan s prednjim.

Naravno, postoje razliciti nacini kako se stela, al na Z750 su natezaci iza zadnje vilice i mjerenjem njihove duljine se moze savrseno postelat (ali ipak prvo vidjet u odnosu na prednji kotac pa ako ima razlike, ukalkulirat je svaki put kod stelanja)

Gledanjem samo oznaka na vilici nisam zadovoljan. Mozda su oznake na vilici dobro oznacene, ali pomicna plocica koja se sa tim oznakama poravnava moze biti kod zatezanja kotaca razlicita u odnosu na plocicu s druge strane motora. U mom slucaju je ta razlika preko 1mm sto je previse, jer 1mm razlike na tom mjestu znaci da je u odnosu na prednji kotac, zadnji kotac mozda i 1cm krivo postavljen.

P.S.
Bilo koja od ovih metoda je bolja od nikakve metode  ;D
« Zadnja izmjena: 11 Lipanj, 2014, 15:05:56 3alfa3 »

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • 095/393-6002
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
« Odgovori #14 : 11 Lipanj, 2014, 20:11:03 »
Hvala na opsežnom postu, baš ću provjeriti ovaj prvi način. Kao što si i ti rekao imam na zadnjoj vilici oznake ali mi na ploči po kojoj se gleda rubovi i stranice nisu po pravim kutem pa nema teorije da uspijem ucentrirati tako kotač.
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline sekula2009

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #15 : 11 Lipanj, 2014, 21:41:23 »

Motor ce ic u stranu i ako se kod promjene zadnje gume  ili stelanja lanca nije pazilo da zadnji kotac bude paralelan s prednjim

to mi je bilo u glavi samo se nisam znal izrazit,hvala na objašnjnju za to i štelanje. :icon_thumright:

Offline Bokygs

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #16 : 14 Lipanj, 2014, 15:34:18 »
LOOOOL na ove vase gluposti i nebuloze sa brojem kilometara :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
I probaj provjeriti ako je motor bio u Gospiću slucajno,ako jest padano je s njega makar jednom i to sa prednjeg :icon_biggrin:

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 15 Lipanj, 2014, 15:04:52 »
neznam jel bila u gospiću ali skuzio sam da je bio prevrnut vjerojatno s prednjeg jer je far prednji cjeli postrugan....mašina se čini u dobrom stanju,ide ravno koliko sam uspio probat oklopi su groblje lamela klizi s dvojcom i to je manje više to....sve u svemu za tu godinu bi mogo bit u puno boljem stanju....  :dontknow: