Poštovani članovi foruma molim vas pomoć savjet !
Imam Kymco super 9 vodeno hlađenje 2000 godina koji je do pred 2 mjeseca radio bezprijekorno...Kvar je počeo tako da je počeo teško paliti ,gušenje,nebi mogao vući ,zaštopao se auspuh,prelijevanje karburatora i tako dalje.Prvo sam mu promijenio vakum pumpicu,svječicu,promijenio airbox ,novi zamjenski auspuh ,novi karburator ,ali uvijek bi dolazilo do gušenja i preljevanja goriva u airbox.na kraju sam poslao mašinu na servis sve je bilo začađeno ,promijenjen je klip,prsteni ,ležajevi radilice ,remen ,rolice ,brtve cilindra ,nakon montaže opet gušenje i preljevanje,na kraju sam promjenio bobinu i opet stavio novu svječicu i onda sam ga uspio upaliti ,vozim se i motor radi .problem je što nema snage ići preko 5500 okretaja ,variraju mu okretaji na način da mu naštimam ler na 1600-1800 pustim ga da radi na mjestu 15-20 min i kad se krenem vozit okretaji sami skoče na 3000 pa mu odvrnem šerafićem nazad da se motor vrati u normalne okretaje ,pa on lijepo radi neko vrijeme a kad se ohladi na mjestu okretaji sami počnu padati na 1000 i motor se gasi .Primjećujem da kad ugasim svjetla dobije nešto veće okretaje +200-300 a sa upaljenim svjetlima -200-300 .Nametalo mi se pitanje da negdje vuće falši zrak sve sam više puta prekontrolirao ,dodatno stavljao silikona na spojeve prirubnice i airboxa,spoja karburatora i lule ,stavljao ruku na usis airboxa motor bi se odmah ugasio,znači svašta sam probao.Ne znam što da još provjerim od struje ostaje mi još regler,cdi i namotaji ,predpostavljam da su namotaji ok jer su mjenjani ležajevi radilice u servisu pa je automatski i to pregledano ,regler sa svojim đekom dosta je oksidirao to sam očistio wd-om i osušio te spojio nazad ,može li cdi stvarati ovakve probleme !?Struje imam dodavanjem gasa svijetla jače svijetle .Dešava se da mi u vožnji lagano gubi okretaje i potrebno dodatno dati gas da bi se zadržao na 5000 okretaja koliko se sada vozim radi razrade ,a i da hoću voziti više ne more potegnuti preko 5500 okretaja.Pomagajte svojim savjetima ,mjesec dana visim po forumima čitam ,i svašta sama već pokušavao,postigao sam da pal ,radi i da se nekako vozim ,da više nema preljevanja karburatora ,ali ostaje taj nemiran rad oscilacije broja okretaja i nemogućnost uštimavanja normalnog rada motora to jest normalno radi neko vrijeme .a kad se da gas i krene sve se opet poremeti .