Evo rijesio sam se jos par problema...
Za pocetak izbaceni su "nepotrebni" dijelovi, da mi kasnije nebi pravili probleme...
Paljenje pomjereno u Advanced 3mm...
I na kraju sam uspio da rijesim problem sa svjetlima i strujom... Problem je bio slab kontakt na konektoru kod namotaja, a kasnije i kod kontakata na sijalicama.. Uglavnom sve sam rijesio i postavio...
Kad sam krenuo na jedan pravac da vidim boju svjecice, upalio sam ga, ostavio da radi koji minut na leru, dok stavim kacigu i rukavice... U jednom trenutku se ugasio uz jako neugodan zvuk skripanja, prvo sam pomislio da je u pitanju ona krunica kurble, pa sam ga pokusao opet upaliti ali nije islo... Znao sam da mi ne gine otvaranje termo grupe
Evo i slika kad sam otvorio (slike su strasno loseg kvaliteta jer mi tel nije u funkciji pa sam nasao stari i slikao sa njim
)
Evo i uzroka:
Na svu srecu nekako je preskocio karike, tako da su one ostale citave, a i udubljenje nije nesto ogromno, ni na klipu, a ni na cilindru... Prvo sam nekako skinuo karike, i ova udubljenja, koliko se dalo, izvukao smirglom... Sad se na cilindru jedva osjeti pod prstom, dok je na klipu ipak ostao dobar trag... Spakovao sam sve nazad pa sta mu Bog da
Ovako je na kraju izgledao klip
Novi osigurac sam skinuo sa klipa za Due, jer mi ne pada na pamet da na njega stavljam polovan osigurac... Vidio sam danas da se nije igrati sa tim... Zbog nekih 1-2e koliko kostaju dva osiguraca od Polinija ili Malossija, nebi da rizikujem cijelu termogrupu, pogotovo jer je na poslednjoj specijali i veceg klipa za nju nema...
Uz malo muke, opet je upalio, i sve mi djeluje uredno... Vidjecemo sta kaze kad odem na duzu voznju...
Komentari ovdje:http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,95167.0.html