Evo ti moje iskustvo s tim paljenjem.
Stastavio sam motor, kit malossi sport, komplet prenos malossi, nova radilica semerinzi i lezajevi. Znaci sve je novo novcato. Ja prvo provjerim da li ima iskre i vidim da ima, zatim sve stastavim i kurblaj ko budala nece ni da se javi, a kamo li da upali. Probavao stavljati benzin direktno i nista, opet sve provjerio 10 puta i opet nista. I skinem ja usisne lamelice i vidim da je unutra sve puno benzina i ostavim motor 20min i dodem i iskurblam ga. zatim stavim usisne lamelice i prirubnicu, ali nisam stavljao karburator. Koji sam ja peh ja sam dosao i zakurblao jednom motor samo da vidim da li sve sve uredu
. I upali mi motor i pce raditi na visokim okretajima, ali nikako da se ugasi
. A uopste nema karburatoru na njemu. Ja nekako sto prije dodem i ugasim ga na kljuc sav iznerviran jer sam mislio da ce mi zaribati jer ipak nov nit novo sve i nisu jos karike sjele kako treba. Ja vratim karburator i opet kurblaj nece da upali nema sanse. I skinem ja usisne lamelice i izvrnem sviejcicu i kurblao sam ga dobrih 10min da izbaci svu smjesu i gorivo sto je bilo u bloku. nakon toga sve sastavim i upali motor iz prve i radi ko sat. Mozda ti je jednostavno presaugao jer si ga predugo kurblao.