Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Opcenito pomoc...  (Posjeta: 4237 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RimSo

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • ako me trazis onda me trazi na cesti
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • THEBOXHOSTING
  • Mjesto: Doha - Qatar
  • Moj Skuter: Quadro 350D
Opcenito pomoc...
« : 24 Kolovoz, 2008, 16:09:33 »
E ovako..trebao mi malo na tuning scoota al imam problem..u mojoj okolini slabo ko zna za neke dijelove a tek za nabavku istih..i ja sam slabo upoznat sa svim time pa ako je neko voljan da odvoji malo vremena i da mi pomogne...
Ovako..zanima me slika od rolnica, kit ( jel to KLIP ) i Cilinder ( stublina )..onda variomat, neko kvacilo spominjete a automatic..remen..auspuh i tako..ako neko moze pomoci slobodno..neka sve neko pronadje i neka slike stavlja ovde ja sam voljan da gledam pa da pricamo oko toga...

Onda koja je razlika izmedju minareli, mallosi i piaggio masine..da znam koja je kod mene..kako da raspoznam koji mi spuh može i tako to..hvala unaprijed..

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
Odg: Opcenito pomoc...
« Odgovori #1 : 24 Kolovoz, 2008, 16:23:22 »
E ovako..trebao mi malo na tuning scoota al imam problem..u mojoj okolini slabo ko zna za neke dijelove a tek za nabavku istih..i ja sam slabo upoznat sa svim time pa ako je neko voljan da odvoji malo vremena i da mi pomogne...
Ovako..zanima me slika od rolnica, kit ( jel to KLIP ) i Cilinder ( stublina )..onda variomat, neko kvacilo spominjete a automatic..remen..auspuh i tako..ako neko moze pomoci slobodno..neka sve neko pronadje i neka slike stavlja ovde ja sam voljan da gledam pa da pricamo oko toga...

Onda koja je razlika izmedju minareli, mallosi i piaggio masine..da znam koja je kod mene..kako da raspoznam koji mi spuh može i tako to..hvala unaprijed..

joooooj

rolnice-valjcici stavljajju se u variomat ima ih u raznim gramzama
kit-iliti termogrupa u njega spada cilindar,klipm,glava

ima piaggio,minarelli masine ali nema ti malossi tj ima ali to su samo djelovi koje slazes na blokove koje imas npr piaggio blokovi s malossi djelovima

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #2 : 24 Kolovoz, 2008, 16:26:16 »
a za slike imas google

i tvoja je minarelli masina

http://scooter-center.com/catalog/default.php?cPath=4_21 kreni odavde
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2008, 16:28:03 igor.sb »
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #3 : 25 Kolovoz, 2008, 15:39:19 »

- U većini slučajeva 6 rolica istih težina stave se u vario,
- kit se podrazumijeva, klip, karike, cilindar i glava,
- svako vozilo koje je automatik IMA kvačilo ali se automatski spaja i odvaja, u tvojem slučaju pomoću federa kvačila kojih ima u različitim tvrdoćama
- remen je pogonski dio variomata. Prenosi se snaga sa prednjih remenica na stražnje, a proces variranja se odvija tako da kada pritisnemo gas u prednjim remenicama rolice svojom težinom potpomognute centrifugalnom silom vrtnje radilice šire variomat i remen se počinje dizati, dok istovremeno na stražnjim remenicama - polutkama - remen se počinje spuštati, ali da bi to moglo funkcionirati u stražnjim remenicama postoji opruga koja stvara otpor remenu - centralni feder ili još se zove i feder kontrasta koji je također u različitim tvrdoćama, a u stražnjim remenicama se nalazi i kvačilo koje se pri početku variranja širi i spaja sa tzv. zvonom koje je opet putem zupčanika primara i sekundara povezano sa stražnjim kotačom
- što se mašina tiče imaš par tipova mašina od kojih su najpopularnije piaggio, minarelli, morini i honda, a danas ima podosta kopija tih mašina kao na primjer CPI, Keeway... itd. Piaggio mašine su osim u piaggiu i u gileri, a Minarelli mašine su u Yamahama, MBK, Malagutiju (...)
- E sad. Za tuning mašina postoje razni proizvođači od kojih su kod nas najzastupljeniji Malossi, Polini, Top Performances i još neki, i oni imaju djelove zasebno za različite vrste mašina (za piaggio, za minarelli...). Naravno ne sve djelove. Prvenstveno mislim na termo grupu (cilindar, klip), radilicu, struju, paljenje, variomat, kuplung, remen, zvono, primar i sekundar, auspusi, karburatori, itd... Dok neke djelove koji su jedinstveni za svaki model skutera možeš jedino kupiti u ovlaštenim servisima ili naravno preko oglasa.

- Ti imaš Minarelli mašinu i svi djelovi za mašinu pašu kod tebe sa npr. yamahe. A ako se upuštaš u tuning motora moraš još naučit štelat skuter. Znači kad sve složiš (kit, karburator, spuh...) slijedi pronalaženje prave veličine dizne karburatora da bi dobio optimalni omjer zraka i goriva koji ulazi u mašinu. S druge strane trebaš imati različite težine rolica i federe kontrasta različitih tvrdoća kao i federe kvačila različitih tvrdoća, kako bi što lakše pogodio idealno variranje variomata i izvukao maximalnu snagu iz agregata.

Nadam se da sam pomogao i nek me neko ispravi ako sam što pogriješio! Pozz  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš

Offline RimSo

• maxi forumaš
    • THEBOXHOSTING
« Odgovori #5 : 25 Kolovoz, 2008, 23:14:53 »
E hvala dečki i to veoma puno..pročitao sam sve više puta i pravo mi se post od @dhorvat2...ali i ostali..hvala i što ste mi postavili slike da to malo vidim jer znate onu "jedna slika - tisuću riječi"....jer kad počnem da oko svog scoot-a da sse igram da znam šta je šta..i tako..hvala još jednom i ako ima još nije na odmet..

Offline RimSo

• maxi forumaš
    • THEBOXHOSTING
« Odgovori #6 : 07 Rujan, 2008, 20:14:01 »
E dečki..pošto sam ovu temu pokrenuo baš da se nešto edukujem i tako sad me interesuje sljedeće pa ako je neko upoznat s tim da mi odgovori :

Ovako..scoot ima jako loš start i iz čitanja dosta tema skontao sam da bi to najviše uticalo remen i rolnice..pa sad bi trebao ovo :

1. Kako da saznam koja je osnovna veličina mojih rolnica a i gramaža ?
2. Koji remen da naručim ?

Naravno samo da popravim start jer neka je serijala to me ne brine..

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #7 : 08 Rujan, 2008, 03:18:07 »
1. skini dole i izvazi i izmjeri dimenziju (al vec sam ti rekao minarelli masinu imas i role 15x12) ili google
2. skini i pogledaj koji probaj isti taj naruciti, serijski za minarelli samo saznaj jel dugi il kratki blok i google

za ljencinu http://beedspeed.com/html-pages/variator-roller-weights-chart.htm 

i imas dugi remen, kao i svaki normalni minarelli skuterm yamaha aerox i co., aprilia sr do 2000., malaguti i ostali
« Zadnja izmjena: 08 Rujan, 2008, 03:55:58 igor.sb »

Offline RimSo

• maxi forumaš
    • THEBOXHOSTING
« Odgovori #8 : 08 Rujan, 2008, 07:32:05 »
E baš ti puno hvala..i nisam ba ni ja tolika ljenčina  :toothy9: samo mi se neda nešto tražit strah me da ne pogriješim pa šta ću onda..jer to je u đavola u BiH teško pronaći drug...

A pregledao sam znači trebaju 15x12 7.0 g...

A remen kako ti reče ovaj dugi nekakav..

:toothy10: :toothy10: :toothy10:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 08 Rujan, 2008, 08:55:18 »
1. skini dole i izvazi i izmjeri dimenziju (al vec sam ti rekao minarelli masinu imas i role 15x12) ili google
2. skini i pogledaj koji probaj isti taj naruciti, serijski za minarelli samo saznaj jel dugi il kratki blok i google

za ljencinu http://beedspeed.com/html-pages/variator-roller-weights-chart.htm 

i imas dugi remen, kao i svaki normalni minarelli skuterm yamaha aerox i co., aprilia sr do 2000., malaguti i ostali

Aj jedno pitanje igore!

Koji skuteri, k vragu, onda imaju kratki blok?

Ak ti kažeš svi normalni imaju dugi... Zašto meni svi onda prodaju remenje za kratki blok? Kud god dođem taj kratki mi uvaljuju!

Offline malaguti f12

• OPREZ na tržnici
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: samobor
  • Moj Skuter: ponositi vlasnik aerox-a
  • MojSpuh: hmm.......
« Odgovori #10 : 08 Rujan, 2008, 10:26:06 »
KAD KUPUJES NA KRIVIM MJESTIMA :toothy9:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #11 : 08 Rujan, 2008, 17:05:53 »
piaggio ima kratki blok (sa zipa koliko znam), za minarelli nisam siguran
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline RimSo

• maxi forumaš
    • THEBOXHOSTING
« Odgovori #12 : 08 Rujan, 2008, 18:59:02 »
Eh EH..

Sad imam još jedno pitanje i neznam koliko će ih biit još ali valjda se ekipa neće ljutit..

Ajd recite mi koji je način da bi skinuo zvono i variomat..nikako nemogu da odvrnem..sve se vrti u krug ?  :glasses9:

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 08 Rujan, 2008, 19:20:42 »
ko bi rekao si vidio a sve se okrece  :toothy11:

najlakse pistoljem sve odvrtiti, ako nema pistolja, snađi se

maticu na zvonu tj. kvacilu ako imas onaj kajis ili lanac za odvrtat uljne filtere, ili zicu kroz zvono pa na amortizer zakacit, stisci zadnju kocnicu, probaj nekako

vario, zablokiraj ga, podmetni nesta odozada, probaj na kontru od strane magneta  :dontknow:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #14 : 08 Rujan, 2008, 20:06:27 »
neš vjerovat al ja zono skidam tako da zadnjom kočnicom zablokiram kotač (grimeca buraz =D ) i onda odvidam onau maticu
A za vario ili sa pištoljem ili sa ključevima koji ti trebaju, ali nikako stavljat nešto između krilaca ventilatora  :angry7:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 08 Rujan, 2008, 20:09:30 »
piaggio ima kratki blok (sa zipa koliko znam), za minarelli nisam siguran

ma nema veze sad piaggio s tim. Izgleda da postoji dugi i kratki Minarelli. Naručio sam iz piccila iz splita remen isti od TOP-a koji je unutra prema serijskom broju koji piše na remenu. Sutra mi stiže  :icon_tongue: :icon_thumright:

BTW. još sam malo gledal i sve skupa kad zbrojim, na 6 mjesta su mi ponudili remen koji nije za moj motor. A lijepo im kažem svoj model motora i godinu...

Ak neko zna nek napiše koji motori su Minarelli kratki a koji dugi blok!
Aj pliz! Možda i drugima pomognemo  :icon_thumright:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 08 Rujan, 2008, 20:12:00 »
neš vjerovat al ja zono skidam tako da zadnjom kočnicom zablokiram kotač (grimeca buraz =D ) i onda odvidam onau maticu
A za vario ili sa pištoljem ili sa ključevima koji ti trebaju, ali nikako stavljat nešto između krilaca ventilatora  :angry7:

Pitaj "Malagutija F12" kak nikako
 :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Već mi je cijelo zvono puno otisaka šerafcigera. Profesionalci, nema kaj!
A šerafciger je točno poturpijan s jedne strane u špic da paše u rupicu od kuplunga  :toothy9:

Ispravak: Sorry nisam vidio da o variu pričaš  :icon_thumright:

Offline RimSo

• maxi forumaš
    • THEBOXHOSTING
« Odgovori #17 : 09 Rujan, 2008, 06:22:04 »
Hmm..naravno da se priča o svemu..a sad sam uspio pronaći neke stare teme i faq kako da se to home made uradi pa probam danas..thanks momci.. :icon_thumright: