Općenito > Propisi
Kupljen Registriran Polovan Skuter
anabellas:
--- Citat: brmbrm - 13 Svibanj, 2014, 23:49:55 ---
--- Citat: anabellas - 13 Svibanj, 2014, 21:24:37 ---Krivo pricate decki. :nono:
Tomtomislav je dobro reko znaci ako je skuter iz druge zupanije a naveli ste da tablice ostaju , onda jednostavno odes na mup (ne treba ti nista prijasnji vlasnik)
i kazes da zelis napravit prepis , sa sobom imas policu osiguranja ,prometnu i knjizicu (ukoliko nema novu verziju koja je samo prometna) i doneses staru tablicu , tamo se raspitaj kaj sve treba na salteru , poslat ce te da platis nekih cca 40kn za prepis i dodatno 42kn za tablicu novu i 35kn biljega ako se ne varam, tablicu dobijes istog trena na mupu , znaci nikakav prijasnji vlasnik niti stanica za tehnicki , samo mup.
registracija ce vrijediti do kad i piše i polica osiguranja ce ostat stara, sve dok ne odeš slijedeci put regat skuter.
ja prije par dana imo isti slucaj pa znam :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Petak je taj dan pa cemo vidjet :) uglavnom hvala svima na odgovorima pa cemo vidjet dali cu cekat 15 sati na salteru/salterima i napravit 100km dok rijesim prijepis svog bicikla :)
--- Kraj citata ---
bitno ti je samo da na kupoprodajnom pise da tablice ostaju inace bi moro do njega daih na svom mupu posnisti, a dodi na mup podigni papiric vidi koji si broj i odi doma vrati se za par sati :D
Mr J:
Ja radio nedavno istu stvar...
1. Plati porez u poreznoj (ovo moras u roku od 15 dana inace placas penale)
2. Nova prometna (stara prometna + knjizica vozila), potvrda o placenom porezu + kupoprodajni ugovor, polica osiguranja (orginal), potvrda o placenoj cestarini (ako ju nemas placas pri prijenosu - do 40kn), osobna i naravno tablica i ides ravno na MUP.
3. sve zajedno te dodje oko 100kn (prometna, tablica, biljezi)
- nista ne ides na tehnicki, sve rjesavas na MUP-u.
brmbrm:
--- Citat: Mr J - 14 Svibanj, 2014, 08:28:24 ---Ja radio nedavno istu stvar...
1. Plati porez u poreznoj (ovo moras u roku od 15 dana inace placas penale)
--- Kraj citata ---
Koliko znam porez se ne placa na skutere pogtovo ne ako su tako stari? :help: jer nisam napravio to u roku 15 dana posto sam cuo da se to ne mora!?
brmbrm:
Mr J mislim da su te zaj... jer frend mi je na jetforcu platio porez 200 i nesto kuna da bi na kraju sazno da uopce nije bilo potrebno :nono:
Mr J:
--- Citat: brmbrm - 14 Svibanj, 2014, 08:40:26 ---Mr J mislim da su te zaj... jer frend mi je na jetforcu platio porez 200 i nesto kuna da bi na kraju sazno da uopce nije bilo potrebno :nono:
--- Kraj citata ---
Moja isprika... nisam vidio da je 50ccm... za 50ccm se ne placa porez... (moj je 500 ccm pa se placa porez ;))
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju